Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele CNCD, după scoaterea educaţiei sexuale din şcoli: Nu doar la sate suntem pudici şi nu vorbim de viaţa sexuală

31
4 Jun 2020 10:50:49
Autor: Daniela Serb
Asztalos Csaba, preşedintele CNCD, consideră că educaţia sexuală nu ar trebui să lipsească din şcoală
Asztalos Csaba, preşedintele CNCD, consideră că educaţia sexuală nu ar trebui să lipsească din şcoală

Asztalos Csaba, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combarea Discriminării, a declarat, după adoptarea amendamentului potrivit căruia este nevoie de acordul părinţilor pentru educaţie sexuală în şcoală, că fenomenul mamelor minore din România rămâne unul grav şi nesoluţionat încă.

„Ceea ce am avut până acum în şcoală şi în societate s-a dovedit a fi un faliment în a preveni naşteri în rândul minorilor. Mame minore, nu neapărat la vârsta de sub 18 ani, ci până în vârsta de 15 ani. Până în 18 ani avem mame minore care au multiple naşteri. Deci, situaţia este destul de gravă pentru că acest lucru afectează şi dreptul la educaţie, la muncă a acestor copile. Numărul ridicat de avorturi, din nou, este un indicator, nu doar naşterile”, a spus Asztalos Csaba, citat de Mediafax.
 
„Eu ce am văzut în dezbaterile publice, foarte mulţi vorbesc după ureche, nu pe studii sociologice sau statistici sau studii realizate de experţi. Nu doar la sate suntem pudici şi nu vorbim de viaţa sexuală. Nu este o problemă doar a unui segment. Este justificat ca cultele să aibă o opinie, să aibă păreri, dar eu cred că se pot găsi soluţii. Nu ştiu dacă aş lega acest drept de un consimţământ al părinţilor. Aşa o să ajungem să condiţionăm aproape fiecare materie de acordul părintelui”, a mai spus Csaba.
 
Camera Deputaţilor a aprobat miercuri modificări la legea protecţiei copilului. Printre acestea, a fost adoptat un amendament în care materia educaţie sexuală devine educaţie sanitară, pentru a fi predată fiind nevoie de acordul părinţilor. 
 
Legea, care a fost aprobată cu 269 devoturi „pentru”, trei „împotrivă” şi 35 de abţineri, urmează să fie trimisă spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.
 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Comandor Gherghisan
4.06.2020, 10:56:38

Bai Asztalos Csaba de la CNCD cum s-or fi descurcat oamenii 2000 de ani cu .......? Si nu a fost nevoie de un invatator ca tine sprijinit de CNCD care ar trebui desfiintat! Bah la Roma te porti ca romanii nu ca ungurii.

-6 (10 voturi)
Realist
4.06.2020, 11:45:16

"Cum s-au descurcat oamenii 2000 de ani ?" Stai ca-ti zic io: - cu fete cu burta la gura din copilarie - ostracizate sau fortate sa se marite la varsta copilariei, cu copii nedoriti lepadati la usa bisericii sau aruncati de-a dreptul in hazna, cu boli cu transmitere sexuala in nestire, cu mortalitate infantila imensa, etc. ASA "s-au descurcat", vai mama lor ! "Tot inainte" spre Evul Mediu, ca era bine atunci !

+2 (8 voturi)
Elena Vatamanu
4.06.2020, 11:56:34

UK are educatie sexuala sustinuta de persoane specializate, unele persoane fiind membri lgbt. Dupa ce va uitati la rata nasterilor si avorturilor in UK fata de Romania, va trebui sa cautati alt argument pentru sustinerea acestei legi.

+3 (7 voturi)
D B
4.06.2020, 11:13:07

Comentariu considerat abuziv.

Bibi Loi
4.06.2020, 11:48:52

De ce exista CNCD in Romania? Cine mama naibii l-a mai inventat si pe asta?

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (31)