Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Prezenţa fizică, interzisă şi în şcolile private. Acestea nu vor intra în vacanţă, ci vor ţine cursurile online

4
25 Oct 2021 14:25:53
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Cursurile nu se vor putea desfăşura fizic în şcolile private, după ce situaţia acestora a fost clarificată luni. Aceste unităţi de învăţământ îşi vor putea desfăşura orele online, dacă doresc, a transmis Raed Arafat.

În ceea ce priveşte şcolile private, situaţia a fost prevăzută în hotărârea CNSU, dar nu s-a translatat în hotărârea de guvern.
 
Acum, hotărârea de guvern prevede că activitatea cu prezenţă fizică se suspendă pentru preşcolari şi elevi în perioada 25 octombrie - 5 noiembrie în unităţile particulare de învăţământ.
 
Prezenţa fizică este interzisă, nimeni nu opreşte şcolile private să facă ore online. Nu am cum să spun şcolilor private să nu ţină cursurile online.
 
Este aplicabil imediat de la ieşirea HG", a precizat, luni, şeful DSU, Raed Arafat. 
 
Acesta spune că nu e discriminare şi că şcolile private pot alege dacă elevii o să aibă vacanţă şi când vor fi recuperate orele. 
 
Luni, Guvernul s-a reunit într-o şedinţă pentru a remedia neînţelegerea referitoare la vacanţa instituţiilor şcolare private, după ce un articol care prevedea suspendarea cursurilor şi în şcolile private, care era în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), nu a mai fost preluat şi în Hotărârea de Guvern, ceea ce a dat naştere la confuzii. 
 
„Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezenţa fizică din şcolile şi grădiniţele private. Se suspendă prezenţa fizică înseamnă că şcolile private pot organiza sau vacanţă, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educaţiei a avut datoria şi a reglementat vacanţa în unităţile de stat", a declarat duminică şi Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei. Drept urmare, conform reglementărilor care sunt în vigoare în prezent, şcolile private au rămas luni deschise.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

m wakki
25.10.2021, 15:05:40

Exact ce spuneam, papagalii ăștia închid școlile pentru că sunt impotenți și altceva nu pot face Adică școlile private pot face cursuri online dar școlile de stat au vacanță forțată Parcă era vorba de echitate, exact pentru echitate zicea ministrul Câmpeanu că bagă pe toată lumea în vacanță, ca să fie echitate Felicitări PNL, felicitări Iohanis, v-ați dat arama pe față încă o dat Vă pricepeți la alba neagra mai ceva ca Ciordache

+7 (7 voturi)
Diana Owens
25.10.2021, 18:15:55

Un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum.

-1 (3 voturi)
Ion Capsuna
25.10.2021, 20:38:32

Si care e problema?! Ma doare la pipota (organ pe care nu il am!) ca sunt pe lista! Voi continua sa-mi exprim opinia si nu mi-e rusine de ea! Iar pt. neuronii tai, nu sunt 'antivaccinist", am spus mereu ca cine e in risc ridicat sa se vaccineze, de asemenea toti cei care doresc sa se vaccineze sa o faca, dar sa o faca sub forma unei decizii personale, nu impuse! Numai cobaii nu au dretul la a spune nimic cind sunt injectati cu substante! De asemenea apreciez informatii despre efectele secundare si adeverse, despre eficienta si statistici, pe care nici presa si nici pro-vaxerii nu prea le discuta ca sunt contradictorii tocmai cu ceea ce incearca sa impuna!! Gindesc, deci pun intrebari! Tu ce faci, Diana, executi ordine si esti platita? Vad o puzederie de noi circotasi cu zero fani care nu spun nimic, ci doar ofere linkuri! Incapabili de dialog! Apreciez orice opinie, pro si contra! Apreciez dialogul pe care indivizi ca tine incearca sa-l limiteze! De asemenea, insasi faptul ca urmaresc alti forumisti va face jalnic! Urasc docrinele absolute: vaccinarea nu e o doctrina, ci o decizie medicala personala! Si mai urasc putorile ca tine care stau pe tastatura si primesc bani sa-i manipuleze pe altii!

-24 (26 voturi)
Ion Capsuna
25.10.2021, 20:09:55

Urmatoarea generatie de romani va fi...dobitoaca! Lumea vrea indivizi prosti! Cu cit mai prosti, cu atit mai usor de manipulat si de de fraierit! Probabil copii lu Arahat au tutor privat, iar Mutulica Joha... nu are copii, asa ca lui i se rupe de educatie, oricum!

-25 (25 voturi)
Modifică Setările