Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Prima zi de şcoală cu prezenţă fizică. Părinţii, împărţiţi pe tabere pro şi contra

0
5 May 2021 06:58:08
Autor: Anne-Marie Sandu
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Aproximativ 1,9 milioane de elevi reiau cursurile, cu prezenţă fizică, începând de astăzi, fiind vorba despre toţi cei înscrişi în ciclul primar şi în grădiniţe, precum şi de aproape 500.000 de elevi din localităţi cu rata de infectare mai mică de 1 la mie. Pentru elevii din peste 1.100 de localităţi, unde incidenţa cazurilor de COVID depăşeşte acest prag, cursurile se reiau online. Elevii din clasele terminale vor reveni în bănci luni.

Părinţii sunt împărţiţi în două tabere, cei mai mulţi însă îşi doresc ca elevii să se întoarcă la şcoală. Atunci cănd vine vorba de sănătatea copiilor, unii părinţi sunt sceptici în ceea ce priveşte reîntoarcerea la şcoală şi mulţi ar fi preferat ca cei mici să rămână online până la intrarea în vacanţa mare. Dar numai elevii din localităţi cu rata de infectare mai mare de 1 la mie reiau cursurile online. 
 
 Dar nimic nu e bătutut în cuie, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, explicând că, raportat la rata de infectare din fiecare zi de vineri, se va stabili cum se desfăşoară cursurile în săptămâna următoare.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările