Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Primăria Capitalei va deschide cinci centre unde copiii sub 12 ani vor  putea fi supravegheaţi pe perioada vacanţei

2
1 Apr 2021 19:40:54
Autor: Cristina Morozan
Această soluţie e deschisă  atât copiilor cu ambii părinţi la serviciu în această perioadă (părinţi care nu sunt în telemuncă), cât şi copiilor din familii monoparentale Foto: Freepik.com/ Facebook Violeta Alexandru
Această soluţie e deschisă  atât copiilor cu ambii părinţi la serviciu în această perioadă (părinţi care nu sunt în telemuncă), cât şi copiilor din familii monoparentale Foto: Freepik.com/ Facebook Violeta Alexandru

Primăria Capitalei a anuţat că vine cu soluţii pentru părinţii bucureşteni cu copii sub 12 ani, care au dificultăţi în a găsi supraveghere pentru copiii lor în luna de vacanţă care urmează. Astfel, timp de două săptămâni, între 12 şi 23 aprilie, Primăria Capitalei va pune la dispoziţie cinci locuri, unde vor putea fi supravegheaţi în total aproximativ 1.200 de copii, a anunţat primarul general Nicuşor Dan.

„Primăria Capitalei vine cu soluţii pentru părinţii bucureşteni cu copii sub 12 ani, care au dificultăţi în a găsi supraveghere pentru copiii lor în luna de vacanţă care urmează. Am discutat despre acest lucru cu Violeta Alexandru, deputată de Bucureşti, cu Liliana Fedorca, directoarea executivă a Direcţiei de Cultură, Învăţământ şi Turism din primărie şi cu Diana Mardarovici, consilieră  generală în CGMB.

Timp de două săptămâni, între 12 şi 23 aprilie 2021 (perioadă de vacanţă suplimentară faţă de vacanţa şcolară iniţială), primăria va pune la dispoziţie 5 locaţii, unde vor putea fi supravegheaţi în total circa 1.200 de copii.”, a anunţat Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului general al Capitalei, aceste locaţii sunt:
  • Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal),
  • hub-ul educaţional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 şi 6),
  • Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giuleşti, în sectorul 6),
  • Sala Palatului (sectorul 1, un spaţiu adiacent)
  • sediul Corului Naţional de Cameră Madrigal (în sectorul 4).
De altfel, potrivit lui Nicuşor Dan, copiii se vor putea bucura de o serie de activităţi, supavegheaţi şi cu respectarea normelor privind combaterea pandemiei de COVID-19.
 
„Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar şi de activităţi educaţionale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciţii de dezvoltare personală. Se vor respecta riguros măsurile de protecţie anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască şi fiind împărţiţi în grupe mici, cu asigurarea distanţării necesare între ei”, a precizat Nicuşor Dan.
 
Primarul a mai precizat că această soluţie e deschisă  atât copiilor cu ambii părinţi la serviciu în această perioadă (părinţi care nu sunt în telemuncă), cât şi copiilor din familii monoparentale, ai căror părinţi sunt şi ei la serviciu.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Alexandru Preda
2.04.2021, 06:39:04

Sub 12 ani? Adică vreți sa supravegheați elevi de clasa a cincea și a șasea? Poate sub 9 ani, plus cei mai mari de 9 ani, care ar putea da foc la casa, din cauza unor probleme psihice sau de retard.

Alexandru Preda
2.04.2021, 06:41:31

Primaria Capitalei sa se îngrijească în primul rand ca acești copii de care simulează ca ii pasa, sa aibă caldura și apa calda în apartamentele în care se chinuie de luni de zile sa trăiască în frig și jeg, alături de părinții lor.

Modifică Setările