Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Primăria Sectorului 4 va folosi fonduri europene în valoare de 51 de milioane de lei pentru a achiziţiona tablete şi kit-uri pentru predare online

0
28 Apr 2021 18:22:57
Autor: Cristina Morozan
Primăria Sector 4: Ttabletete ce urmează a fi achiziţionate vor avea un abonament de date inclus pentru 24 de luni de la livrareFoto: Pixabay
Primăria Sector 4: Ttabletete ce urmează a fi achiziţionate vor avea un abonament de date inclus pentru 24 de luni de la livrareFoto: Pixabay

Primăria Sectorului 4 al Capitalei a anunţat miercuri că a fost semnat un contract de finanţare europeană în valoare de 51 de milioane de lei pentru un proiect ce prevede modernizarea infrastructurii de învăţâmânt. Potrivit instituţiei în scurt timp urmează să fie demarate procedurile de achiziţie publică a aproximativ 30.000 de tablete şi 1030 de kit-uri pentru predare on-line.

„Primăria Sectorului 4 face un nou pas important către modernizarea infrastructurii de învăţământ. Folosind surse de finanţare neramursabile, autoritatea locală va oferi celor aproape 30.000 de elevi ai celor 39 de şcoli din Sectorul 4 tablete cu conexiune la internet şi va dota 1030 de săli de clasă cu echipamente care permit desfăşurarea procesului didactic în mediul online.

Toate acestea, ce vor fi integrate cu o platformă educaţională securizată vor fi achiziţionate în perioada ce vine, ca urmare a semnării de zilele trecute a contractului de finanţare cu fonduri nerambursabile în valoare de peste 51 de milioane de lei”, informează instituţia.

Totodată, potrivit sursei citate, dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din Sectorul 4 (nivel primar şi gimnazial) şi a elevilor înscrişi la acestea cu echipamentele şi licenţele necesare susţinerii unui proces didactic unitar, în mediul online, va asigura participarea tuturor copiilor la activităţile educaţionale în condiţiile în care aceştia nu vor putea fi prezenţi fizic la şcoală. 
 
Reprezentanţii Sectorului 5 mai precizează că tabletete ce urmează a fi achiziţionate vor avea un abonament de date inclus pentru 24 de luni de la livrare, iar kit-urile de predare online, pentru fiecare dintre cele 1030 de săli de clasă din unităţile de învăţământ din sector vor conţine: 

– Camera WEB pentru videoconferinţă on-line, pentru transmiterea live a lecţiilor; 
– Laptop pentru predare online, cu antivirus, pachet Microsoft Office, modem şi abonament 4G pentru conectare la Internet; 
– Suport mobil pentru camera web de videoconferinţă, laptop şi pentru ecran LCD;
– Ecran LCD cu diagonală de 81 cm, pentru afişarea participanţilor la sesiunile on-line. 
 
De asemenea, echipamentele vor fi integrate cu o platformă educaţională care asigură conectarea securizată a elevilor, de la terminalele înregistrate, astfel încât să fie evitate situaţiile în care persoane neautorizate ar putea accesa sistemul pentru a perturba desfăşurarea orelor on-line. ”Această nouă investiţie vine în completarea efortului Sectorului 4 din ultimii ani, de a reface reţeaua de şcoli şi grădiniţe”, precizează instituţia.
 
De altfel, îm această perioadă, potrivit sursei citate, au fost investite peste 200 de milioane de lei (aproximativ 45 de milioane de euro) pentru modernizarea şi reabilitarea completă a unităţilor de învăţăţământ care funcţionează în Sectorul 4. 
 
„Lucrările au fost extrem de complexe şi au presupus consolidarea imobilelor, reabilitarea acestora, construcţii şi dotări speciale pentru obţinerea autorizaţiilor ISU şi a autorizaţiilor de funcţionare, astfel încât niciun copil al Sectorului 4 să nu mai înveţe în clădiri cu grad de risc seismic”, se mai arată în comunicat.
    
„Investiţiile în infrastructura şcolară sunt o prioritate pentru sectorul nostru. Siguranţa elevilor trebuie pusă pe primul loc. Sunt tată, aşa că în calitate de părinte, vreau ca fetiţa mea să meargă la şcoală într-o clădire care să nu îi pună viaţa în pericol”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările