Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Primii doi elevi ai Liceului „Jean Monnet” din Capitală, confirmaţi cu COVID-19. Cursurile liceului se desfăşoară în continuare

1
18 Sep 2020 20:26:51
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan

Doi elevi de la Liceul „Jean Monnet” din Capitală s-au infectat cu noul coronavirus în vacanţă, dar părinţii acestora au anunţat conducerea unităţii de învăţământ, astfel că, deocamdată, colegiul naţional nu este în pericol să treacă într-un alt scenariu din cauza celor doi.

Sursele „Adevărul” au declarat că doi elevi de la Liceul „Jean Monnet” au fost confirmaţi cu COVID-19. Cei doi copii, din familii diferite, au fost depistaţi pozitiv la testul anti-COVID înainte să revină la şcoală.

Cei doi elevi au rămas acasă, iar conducerea liceului a anunţat Direcţia de Sănătate Publică.

Mai multe şcoli din Ploieşti, judeţul Prahova sau din Niculeşti, judeţul Dâmboviţa, au trecut în scenariul roşu după ce câţiva elevi s-au infectat cu noul coronavirus.

Din acelaşi motiv, trei unităţi şcolare din Călăraşi şi-au închis porţile, iar elevii învaţă acum online.

Reprezentanţii CJSU au votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a trei clase a III-a din Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanţa, respectiv trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a două clase a II-a din Şcoala Gimnazială nr. 8 Constanţa. Măsura va fi valabilă până pe data de 1 octombrie a.c.
 
„Modificările au venit ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 a unui cadru didactic, care predă în ambele şcoli. Din ancheta epidemiologică realizată de DSP Constanţa, reiese faptul că profesorul a fost în contact cu elevii”, transmite Prefectura Constanţa.
 
Autorităţile au actualizat scenariile de funcţionare ale unităţilor de învăţământ în funcţie de numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sorin Constantin
19.09.2020, 08:02:25

La unitatea școlară unde sînt pregătiți urmașii și urmașele atîtor VIP-uri, CoVid-19, încearcă să se strecoare...Să lovească în elite ?!

Modifică Setările