Articol publicitar

Primul liceu hibrid românesc, cu sediul în Cluj-Napoca, este deja funcţional

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
liceeni scoala

Până anul trecut, părea de neconceput ca educaţia să se petreacă în afara unui mediu fizic fix, o sală de clasă, într-o formulă binecunoscută, după un orar bine stabilit. Apoi a venit momentul care a adus o schimbare de paradigmă: 11 martie 2020, când s-a decis închiderea şcolilor. Întreaga structură a educaţiei a fost provocată să se adapteze

O provocare educaţională unică a dus la fondarea primului liceu hibrid din România

Printre primii care au reacţionat la această provocare au fost cei de la Transylvania College, din Cluj Napoca. Directorul executiv al şcolii, Ruxandra Mercea a încurajat de mai bine de 7 ani inovaţia şi utilizarea tehnologiei în procesul de învăţare. Astfel că pentru profesorii şi elevii şcolii, mediul digital de învăţare a devenit ceva normal. Mai mult decât atât, a înţeles că această perioadă, privită ca un provizorat din partea multora, va rămâne cu noi şi va deveni o permanenţă.

Pentru a răspunde acestor provocări, au hotărât ca procesul educaţional să fie dus la un alt nivel. Împreună cu echipa de la Transylvania College, Ruxandra a fondat Spark School, un liceu hibrid pe curriculum Cambridge, care le permite elevilor înscrişi de oriunde din lume să înveţe în limba engleză şi să obţină un Certificat Cambridge, care le asigură accesul la universităţi din peste 150 de ţări, inclusiv din România. Astfel că tinerii români vor putea să-şi continue studiile la o facultate din ţara noastră, asemenea absolvenţilor unui liceu de stat din ţara noastră sau să opteze pentru o universitate din afară.

Un model educaţional personalizat pe nevoile elevului - reţeta succesului.

¨Învăţarea online funcţionează mult mai bine asincron. Adolescenţii sunt mult mai independenţi, autonomi şi motivaţi atunci când îşi aleg toate materiile. În Spark, copilul vine şi dintr-o listă lungă de materii spune: <<Mă interesează materiile astea pentru că mă vor ajuta să ajung unde îmi doresc eu>>. Mare parte a conţinutului este de sine stătător şi îl fac în timpul lor, în ritmul lor. Feedback-ul săptămânal îl primesc în timpul lor, îşi planifică cu profesorii când se văd, să le răspundă la întrebări, să le dea feedback pe lucrări.”, a declarat Ruxandra Mercea, CEO al Spark School.

Şcoala hibridă - un concept funcţional îmbrăţişat din start

Un model hibrid implică un amestec de învăţare atât „în persoană”, cât şi online. Elementele „în persoană” vor include accesul la „hub-uri locale” care vor fi înfiinţate pe măsură ce Spark School va creşte. Acolo unde există grupuri de studenţi, situate în zone geografice similare, vor exista hub-uri locale care vor organiza evenimente în persoană în acele zone. În plus, evenimente „în persoană” vor fi găzduite la Transylvania College.

Iniţiatorii proiectului se aşteaptă la circa 100 de elevi, full-time şi part-time, în această toamnă şi până la 10.000 în următorii 5 ani. După doar 3 luni de la lansarea conceptului de şcoală hibrid, Spark Schook are înscrişi elevi care urmează programul full-time, dar şi elevi care au decis să urmeze o singură specializare, care nu se regăsea în oferta educaţională a liceului lor actual. Echipa de înscrieri a liceului gestionează cereri din peste 161 de ţări. România este pe primul loc în topul ţărilor cu cele mai multe solicitări din partea părinţilor. Un număr mare de solicitări au venit din Turcia, Ucraina, Africa de Sud, UAE, India, Polonia, Georgia, Franţa si SUA.

Spark School este fondată şi condusă de Ruxandra Mercea, care are mai mult de un deceniu de experienţă în conducerea unei şcoli internaţionale. Ruxandra se află în spatele succesului a ceea ce este astăzi Transylvania College, din Cluj Napoca. Este trainer internaţional certificat şi membru activ al G30 Schools, organizaţie internaţională ai cărei membri sunt cei mai inovatori 30 de lideri de şcoli din lume.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite