Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Profesoara Cristina Tunegaru, despre îngheţarea anului şcolar. „E absurd să pretinzi că aceasta e o soluţie”

8
23 Mar 2020 19:26:12
Autor: Simona Chirciu
Cristina Tunegaru critică măsura propusă de Raluca Turcan FOTO Eduard Enea
Cristina Tunegaru critică măsura propusă de Raluca Turcan FOTO Eduard Enea

Profesoara de Limba şi Literatura Română, Cristina Tunegaru consideră, asemenea altor dascăli şi experţi în Educaţie, că anul şcolar nu poate fi îngheţat.

„Anul şcolar nu poate fi îngheţat. Milioane de copii nu pot pierde un an din viaţa lor, doar pentru că o parte din programă nu a fost parcursă. E absurd să pretinzi că aceasta e o soluţie. E doar o formă de a victimiza familii întregi care au investit timp şi răbdare în pregătire, i-au trezit pe copii dimineaţa devreme, le-au pus în spate ghiozdanele prea grele. Toate aceste eforturi nu pot fi şterse cu buretele de funcţionari incapabili de a găsi soluţii acceptabile într-o situaţie excepţională”, spune profesoara.

Tunegaru a precizat că fie şi dacă elevii nu se întorc la şcoală până în iunie, anul şcolar poate fi încheiat în primele săptămâni din septembrie. „Iar pentru clasele a VIII-a şi a XII-a, programele de examen trebuie să fie modificate, astfel încât acestea să cuprindă doar conţinuturile parcurse până în momentul suspendării”, a mai spus aceasta.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

gigione delaDJ
23.03.2020, 19:46:06

Da, uite tunegaru mai lipsea cu istețimea ei, pai nu vrei să facem sali de clasa atașate spitalelor de boli infecțioase? Ei?

+1 (1 vot)
herr v.6.01
23.03.2020, 19:51:31

"[...] anul şcolar poate fi încheiat în primele săptămâni din septembrie." Imi place optimismul dnei profesoare. Toti "expertii" si "specialistii" din educatie nu pricep rahanul in care a bagat corvid-ul omenirea. Iar argumentele sunt abisale: "copiii nu pot pierde un an din viata", "parintii au investit atata in acest an scolar", etc.

+1 (1 vot)
ovidiu preda
23.03.2020, 20:55:00

Daca nici asta nu e ....

Alexandru Preda
23.03.2020, 21:48:24

Nu este corect sa se repete anul școlar din moment ce pe semestrul unu situația este încheiată, iar din al doilea semestru s-au parcurs doua luni. În aceste doua luni s-au pus note, s-au dat teste, elevii au note, s-a predat materie. Deci cam 80% din materia anului școlar a fost predata. Se renunță sa spunem la perioada de doua săptămâni din iunie și la săptămână școală astfel. Se poate găsi o soluție echilibrata care nu presupune sa anulam munca elevilor, a cadrelor didactice, precum și cheltuielile părinților cu elevii în timpul acestui an școlar.

+1 (1 vot)
Lica Mosu
24.03.2020, 13:21:44

@ Tuna..gara, preda (la ...,,trecut" !) & co . Nu va mai ...strofocati zadarnic !! Pandemia ,,dicteaza" !! PS Scenarita e in floare (desi nu-i...mai !)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările