Profesorii cer Ministerului Educaţiei să reducă drastic numărul comisiilor din şcoli, „pentru ca dascălii să se poată ocupa de copii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simion Hăncescu, preşedintele FSLI     FOTO: Mediafax
Simion Hăncescu, preşedintele FSLI     FOTO: Mediafax

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice să reducă drastic numărul comisiilor din şcoli, pentru că îngreunează munca profesorilor şi nu le permite să se ocupe de pregătirea lecţiilor şi de procesul instructiv-educativ, aşa cum şi-ar dori.

”Birocraţia în şcoli a ajuns un flagel, este o cauză care a condus la scăderea calităţii procesului instructiv-educativ. Rezultatele elevilor sunt importante, nu hârtiile inutile pe care le produc dascălii. Fiecare şcoală trebuie aibă libertatea de a-şi constitui, dacă se consideră, orice fel de comisie, prin regulamentul intern, altele decât cele absolut necesare. Nu este normal să fie zeci de comisii impuse prin acte normative. Dascălii nu trebuie să mai fabrice hârtii pe care să le pună la dosarele verificate ulterior de cei care inspectează unităţile de învăţământ. Inspectorii care fac aceste controale trebuie să meargă la clasă şi să vadă ceea ce ştiu copii, nu să răsfoiască dosare”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Astfel, FSLI cere Ministerului Educaţiei să rezolve cât mai repede această problemă care "a sufocat sistemul de învăţământ", se arată într-un comunicat de presă.

“Într-o şcoală sunt  zeci  de comisii, fiecare comisie cu dosarul ei şi sunt foarte multe şcoli care nici nu au suficieţi dascăli pentru a fi acoperite toate aceste comisii, iar în aceste cazuri se trece la cumul de sarcini pentru a  întocmi rapoarte, situaţii şi alte hârtii fără importanţă”, a mai adăugat liderul FSLI.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite