„Mă bucur că pot să fac acest anunţ, este vorba de Legea 221, care majora salariile profesorilor cu 50% şi care a fost aprobată de Parlament în 2008, termenele ei de aplicare au tot fost prorogate. În această perioadă, judecata dreaptă a justiţiei a dat câştig de cauză cadrelor didactice, ca urmare, acum am transmis spre inspectorate o sumă impresionantă într-adevăr, 700 de milioane de lei, care reprezintă datoriile Ministerului, ale statului, devenite obligatorii, în urma hotărârilor judecătoreşti rămase definitive”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Antena3.
Potrivit ministrului Educaţiei, banii sunt deja la inspectorate pentru a fi trimişi profesorilor până de sărbători.
„Nu văd nicio problemă ca inspectoratele să nu le vireze în conturile şcolilor şi, ca urmare, pe cardurile profesorilor. (...) Nu pot da cifre ( în legătură cu suma pe care o vor primi – n.r.), sunt cazuri destul de diferite, unii au dat au dat în judecată mai târziu, au alte sume. Sunt dobânzile la sumele care nu s-au agitat la timp, n-aş vrea să arunc o sumă şi să se gândească toată lumea la suma aceea şi sigur sumele sunt foarte diferite, pentru că situaţiile sunt diferite, dar faptul că se achită toate datoriile pe care statul le avea mi se pare că este absolut extraordinar”, a mai spus Andronescu.
La începutul lunii aprilie, sindicaliştii din Educaţie ameninţau cu proteste dacă Ministerul Educaţiei nu urma să le dea banii obţinuţi în urma hotărârilor judecătoreşti câştigate de profesori, aşa cum a promis prin acordul încheiat la sfârşitul anului 2018.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
5 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
De ce numai ce ce-au dat statul în judecată ? Dacă-i lege votată de parlament, nu-i valabilă pentru toată lumea ?
Minciuna P$D-ista. Primesc doar cei care au dat statul in judecata si au castigat. Daca nu le dadeau ei, executorii puteau executa conturile scolilor si universitatilor. Asa ca, de fapt, nu dau nimic, decat ceea ce legea ii obliga sa dea, imperativ. In schimb cei care nu au dat scolile in judecata, pentru ca le-a fost frica de directori care i-au amenintat, de multe ori pe fata, nu primesc nimic. Desi legea 85 spune ca trebuie sa primeasca si ei toti banii. In 2017 le-au dat 5% din suma, in 2018 si 2019 nimic, desi platile erau esalonate, prin lege, pe 5 ani. Asta pentru ca aici executorii nu pot interveni decat daca si cei cu Legea 85 dau statul in judecata. De fapt actiunea P$D este: daca nu puteti sa ne excutati, duceti-va la dracu. Dati-ne in judecata si peste 5 ani o sa luati banii cu executorul, dar nu pe noi, de la altii. Gandire tipic comunista la ciuma rosie !!!!
GM, omulețul Boc, atunci când era prim-ministru,a tăiat 25%din salariile profesorilor, sa scoată tara din impas chinuindu-i pe ei. De aceea au fost ulterior procese. Se recuperează treptat banii "furați" profilor de dinastia Boc.
Este incorect ca se dau bani numai la cei care au cistigat in instanta. Daca instanta a stabilit cum este corect chiar si pt. un profesor atunci ministerul trebuie sa aplice si sa dea banii munciti la toti profesorii din perioada respectiva. Altfel tot o hotie ramine.
Nu este adevărat ca se dau banii restanți numai la unii. Unii au semnat pentru procese mai devreme, alții mai târziu. Unora au început sa ia transe din restante mai devreme, alții mai târziu. Dar toți ii primesc.