articolul anterior articolul urmator

Proiectul „România Educată“, punct de pornire, dar fără garanţia continuării drumului început

10
5 Dec 2018 21:09:34
Ştefan Vlaston

10 Comentarii

Vanatorul/d.c.
5.12.2018, 22:15:36

”Astă seară a avut loc la Cotroceni lansarea proiectului „România Educată”, Viziune şi strategie 2018-2020. ” Festivism fanfaronard si garagara ..sforăietoare....! Nimic altceva..! Imi aduc aminte ca in urma cu doi, cand s-a trâmbitat in toata tara ca, in sfârsit, Klovnis Iohannis a purces sa-i fericească pe romani cu un proiect rasunator, pe masura inteligentei germane a providentialului nostru presedinte imperial Klovnis Întaiul, acesta , carevasazicătela Majestate Sa Prezidentiala Klovnis Teutonul Nuclear, le soilea vartos si habar n-avea de proiect, nu stia absolut nimic despre ce contine si cine va lucra cu adevarat la el, asa ca, cei care l-au plantat la Cotrosceni, ii itorc cheita si-i scriu fituicile, l-au lasat sa traga in continuare la aghioase si au pus-o purtatoare de cuvant a presedintiei, insarcinata extraodrdinara si plenipotetiala Mădălina Dobrovolschi, să iasa in poporului si sa spuna e ce-i cu panarama aia de ”proiect”, la ce se refera si ce vor face fripturistii chemati sa lucreze la maculatura. Inca de atunci, si chiar din spusele Mandolinei Dobrovolschi, se putea lesne intelege ca ”maretul” proiect de tara al lui Iohannis, va fi doar un pârț electoral fâsâit, o gagaristica propagandistica fanfaronarda si nimic altceva. Iata ce spunea Mădalina Dobrovolschi atunci despre proiect : „Această comisie nu va face o listă de măsuri, nu va fi o strategie, va fi un document politic, vor fi trasate nişte obiective, nişte ţinte clare, care să arate cum trebuie să se dezvolte România, ce linii de dezvoltare, de modernizare trebuie să urmeze România în perioada următoare, practic cum ne dorim să arate România ca membru al UE, ce nivel de ambiţii vrem să avem ca membru al UE, care este locul nostru, rolul nostru în UE. (…) Nu putem vorbi despre o suprapunere a acestui proiect cu alte strategii, cu proiecte de guvernare, pentru că nu este rostul acestui proiect de ţară. Este un proiect pe termen mediu şi lung, adică depăşim chestiunile cotidiene, luptele politice sau interesele de moment, dar fiecare partid va avea posibilitatea prin prezenţa în această comisie să-şi promoveze propriile idei”. Deci..zero fezabilitate, pentru ca nimeni nu are in sarcina nimic, nimeni nu se angajeaza la nimic, nimeni nu raspunde de nimic..! Aleluia..!

0 (2 voturi)
Vanatorul/d.c.
5.12.2018, 22:17:26

”sa iasa in fata poporului”

+1 (1 vot)
eu doar constat
6.12.2018, 12:05:32

Citez: "Culmea este că Liviu Dragnea a sesizat foarte bine această realitate, când la Congresul PSD din martie 2018 a declarat: „România are nevoie disperată să recupereze cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat.“ Culmea este ca dl Vlaston inca nu stie, sau ignora faptul ca discursurile sefilor de partid si chiar ale lui Johannis nu sunt scrise de ei, ci de consilieri de profil, sau chiar de un colectiv de consilieri, pentru ca un discurs ca cel al lui Dragnea la un congres s-a referit la toate aspectele vietii de partid si sociale. In concluzie, sunt sigur ca nu este vorba despre conceptia sa despre educatie, el nefiind deloc pedagog de meserie, ci a unui consilier pe educatie, poate chiar dna Andronescu. Asa ca, continuarea in care se critica faptul ca educatia a ajuns din nou pe mana Androneascai s-ar putea sa fie gresita. Am fost surprins de initiativa lui Johannis, la care, chiar si el a declarat ca lucreaza de cativa ani, impreuna cu mai multi specialisti din educatie. Sunt curios sa le stiu numele, inainte de a-mi da cu parerea de valoarea sa. Ideea poate fi foarte buna, dar depinde cum este desfasurata, ori asta depinde la randul ei de calitatea profesionala a celor care o fac. Johannis, chiar daca a fost profesor (de fizica) o perioada de timp, s-a lansat de fapt in educatie ca inspector scolar, mai degraba un fel de vataf printre cadrele didactice, decat un ideolog al educatiei. Pentru el meditatiile au reprezentat baza aportului sau in procesul educativ, aspect combatut in esenta de lege. Si cel mai parsiv aspect al initiativei il constituie faptul, ca Johannis n-a precizat in conformitate cu care din articolele Constitutiei a initiat si s-a ocupat de acest proiect? Eu am studiat din nou Constitutia pe capitolul "Presedintele" si n-am gasit nimic in care s-ar putea incadra. Inseamna ca Johannis s-a ocupat ca presedinte de o problema personala, angrenand in aceasta si personal al Administratiei Prezidentiale, platit pentru a se ocupa de alte sarcini si nu de initiativele personale ale presedintelui. In acest timp, cat Johannis se ocupa de probleme personale, obligatii reiesind din Constitutie erau amanate si trecute pe planul doi. Cred ca Curtea de Conturi ar trebui sa faca o verificare legata de toate cheltuielile facute de Presedintie pe perioada in care stafful acesteia s-a ocupat de un proiect, care nu intra in atributiile sale constitutionale.

-1 (1 vot)
herr v.5.02
6.12.2018, 13:56:19

"Pentru el (Iohannis, n.m.) meditatiile au reprezentat baza aportului sau in procesul educativ, aspect combatut (sic) in esenta de lege." M-ati facut curios. Ia spuneti, care lege "combate" meditatiile scolare ?

victor catuna
6.12.2018, 12:29:32

De ce ar vrea Romania sa fie educata? Intr-o tara unde cei care au invatat cu adevarat ajung la "munca de jos", iar cei care nu dau 2 bani pe educatie ajung prin anumite tertipuri(pile, relatii, cumparare de diplome) sa fie pusi in posturi si functii bune. Ce motivare au oamenii pt a lua hotararea de a merge pe calea educării? In primul rand ar trebui create anumite conditii apoi sa fie lansat un proiect in acest sens! Prima conditie: eliminarea coruptiei din societate! Nu se poate face nimic, atata timp cât psd este la putere sau in apropierea puterii!