Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Protest al părinţilor faţă de schimbarea din funcţie a directoarei unei şcoli din Capitală. Jandarmii trimişi la faţa locului

8
10 Jan 2021 13:56:58
Autor: News.ro
Jandarmii au fost trimişi la faţa locului
Jandarmii au fost trimişi la faţa locului

Câteva zeci de persoane, părinţi ai unor copii care învaţă la Şcoala gimnazială Maica Domnului din sectorul 2 al Capitalei, au ieşit în stradă, duminică pentru a protesta faţă de schimbarea din funcţie a directoarei şcolii. Părinţii anunţă că nu îşi vor lăsa copiii să intre la cursurile online. Ministrul Sorin Cîmpeanu susţine că situaţia de la şcoala din sectorul 2 este responsabilitatea Inspectoratului Şcolar.

UPDATE Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, susţine că inspectorul şcolar general al municipiului Bucureşti este responsabil pentru situaţia care a dus la organizarea unui protest ca urmare a schimbării din funcţie a directoarei şcolii „Maica Domnului” din sectorul 2 al Capitalei. 

„Este o situaţie specifică, în care Consiliul de Administraţie a fost organizat de către Inspectoratul Şcolar General Bucureşti în data de 30 decembrie anul trecut. Nu numai că au uitat să anunţe ministrul Educaţiei şi ministerul, dar la începutul săptămânii care se încheie acum, luni 4 ianuarie am invitat inspectorul general de Bucureşti, i-am solicitat să dea ministrului Educaţiei şi secretarului de stat pentru învăţământ superior lista numirilor pe care le-a făcut în baza Legii Educaţiei Naţionale, articolul 258 alineatul 7 ce spune că inspectorul şcolar general, cu avizul Consiliului de Administraţie, numeşte conducerea şcolilor din Bucureşti până la organizarea concursului, însă nu mai mult de începerea anului şcolar următor. Este responsabilitatea exclusivă a inspectorului general de Bucureşti. Nu mă sfiesc să vă spun că, deşi am cerut situaţia numirii în şcoli, inclusiv în şcoala Maica Domnului, unde ştiu că sunt probleme, nici până la această oră nu a pus-o la dispoziţia ministerului, ceea ce este o problemă de autoritate a ministrului şi a ministerului”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 3. 

Câteva zeci de persoane, părinţi ai unor copii care învaţă la Şcoala gimnazială Maica Domnului din sectorul 2 al Capitalei, au ieşit în stradă, duminică pentru a protesta faţă de schimbarea din funcţie a directoarei şcolii. Părinţii anunţă că nu îşi vor lăsa copiii să intre la cursurile online şi sunt dispuşi să continue protestele la sediul Inspectoratului Şcolar.

Zeci de părinţi ai unor elevi de la Şcoala ”Maica Domnului”, din sectorul 2, protestează în ploaie, duminică, faţă de schimbarea din funcţie a directoarei Julieta Mihăilescu. 

Protestatarii acuză că directoarea şcolii a fost schimbată „din pix” şi susţin că aceasta este o decizie politică.

Părinţii susţin că directorul şcolii ar trebui să asigure interimatul până la organizarea unui nou concurs, ei spunând că aceasta şi-a desfăşurat activitatea exemplar, a accesat fonduri europene şi este foarte implicată în toate activităţile şi pentru rezolvarea tuturor problemelor din şcoală.

Ei anunţă că sunt dispuşi că nu îşi lase copiii să intre online la cursuri, acuzând decizia de schimbare a directoarei „din pix”.

La faţa locului au fost trimişi jandarmi, fără a fi nevoie de intervenţia acestora.
Vicepremierul Dan Barna afirma vineri că a primit sute de mesaje despre schimbarea unor directori de şcoli, creându-se nemulţumiri în rândul profesorilor, dar şi al elevilor şi părinţilor.
Barna a susţinut că aproximativ o mie de directori au fost schimbaţi invocându-se motive şi pretexte diverse, dar aceste ”înlocuiri intempestive au creat un sentiment justificat de nedreptate, abuz şi politizare”.

Conform vicepremierului, înlocuirile nu sunt iniţiativa Guvernului, fiind, cel mai probabil, acţiunea inspectoratelor şcolare, ceea ce arată că lucrurile nu mai pot continua aşa în educaţie.
”Unul dintre obiectivele acestui guvern este reformarea feudalismului clientelar al inspectoratelor şcolare”, a declarat Dan Barna, anunţând examene ”pe bune” în acest an pentru inspectorii şcolari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

m wakki
10.01.2021, 14:14:59

înlocuirile astea pe neve poate nu sunt cu inițiativa guvernului, dar destule sunt cu complicitatea ministrului Câmpeanul , o hahaleră, gargaragiu și traseist

-1 (1 vot)
Sybil
10.01.2021, 14:27:11

nu stiu de ce a fost inlocuita , insa ca principiu nu mi se pare ok ca parintii sa se bage unde nu ar trebui sa intervina. Ca interimar, putea oricand fi inlocuita. Sa atati insa parintii sa vina in weekend sa protesteze pentru tine mi se pare o atitudinne de neacceptat. Inteleg ca trage la ciolan ...

-1 (1 vot)
Alex Alex
10.01.2021, 15:09:04

Nu prea ... Datorita starii de alerta, conform legii, concursurile pentru posturi sunt suspendate, iar interimarii sunt inlocuiti doar in situatii de exceptie (pensionare, demisie, suspendare din functie). Iar parintii protesteaza pentru o persoana care s-a dovedit a fi competenta in acel post. Ca pe ei nu ii intereseaza lupta de ciolan ;)

+1 (1 vot)
Sybil
10.01.2021, 15:45:09

Alex Alex nu parintii sunt in masura sa aprecieze managementul unei scoli. Lasa auditul sa vorbeasca. Unii director se comporta ca niste mosieri, ce nu pot fi inlocuiti, de parca scoala ar fi proprietatea lor privata.

-1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
10.01.2021, 15:36:59

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările