Şcoală

articolul anterior articolul urmator

PSD cheamă francezii să ne salveze educaţia şi să ne înţeleagă obiceiurile şi nevoile

25
2 Aug 2021 12:12:05
Ciprian Apetrei

Senatorul Robert Cazanciuc i-a scris de 14 iulie preşedintelui Franţei. Într-o scrisoare dezlânată şi pompoasă, îi cere acestuia o "armată" de 1200 de profesori francezi care să vină să predea în România.

Proiectul se cheamă "a doua armată Berthelot", de data aceasta francezii ar trimite profesori să predea timp de 10 ani, în toate judeţele ţării. 

Cireaşa de pe tort este următoarea frază "După 2 ani de proiect şi 200 de profesori care vor trăi alături de români, le vor înţelege obiceiurile şi nevoile, " care arată perfect mentalitatea feudală a baronilor PSD. Fix nevoie de francezi care să ne "înţeleagă obiceiurile şi nevoile" avem, politicienii români de la PSD nu se aventurează să cunoască oamenii de rând. 
 
Intreabarea se pune de ce am avea nevoie de un asemnea desant de educatori? Răspunsul este simplu: pentru că PSD a distrus, sistematic, educaţia. Practic Cazanciuc recunoaşte acest lucru, prin scrisoarea sa. Suntem ţara din UE cu cei mai mulţi doctori în ştiinţe, cu cele mai multe academii, singura în care puşcăriaşii scriu lucrări ştiinţifice. Învăţământul privat a devenit o fabrică uriaşă de diplome. 
 
Toate aceste măsuri catastrofice pentru educaţie au fost luate de PSD. Acum să vină francezii să ne salveze, cum s-or pricepe. Frumoasă soluţie...
 
Textul este amuzant pentru că nu înţelege diferenţele de epocă între perioada de început de sec XX şi cea de acum. Franţa are astăzi un deficit mare de cadre didactice, în nici un caz nu ar găsi disponibil un număr atât de mare de profesori. Care ar preda cui, în ce limbă, după ce program? Iar paralela cu micul corp de armata Bertholot arată o neînţelegere profundă a istoriei. 
 
Practic această scrisoare este doar un fel de a se băga în seama a micului Ponta. Dar acest om a fost ministru şi este şef de comisie  senatorială. Să ne gândim cum arătau politiceni români la 1900, ce studii şi ce experienţă profesională aveau. Cazanciuc ar fi fost un funcţionar modest si slugarnic, nu ar fi ajuns niciodată demnitar. 
 
Emmanuel Macron nu a răspuns, încă, acestei propuneri miltaro-pedagogice. Textul integral al scrsorii poate fi citit aici: La deuxième armée de Berthelot en Roumanie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

muresan anna
2.08.2021, 12:21:13

Ma mir ca tovarasul Cazanciuc nu a solicitat ajutor in Rusia! Acolo se regasesc mentalitatea, obiceiurile si cultura pesedista!

+22 (22 voturi)
Mircea Nistor
2.08.2021, 12:45:29

Mă îndoiesc că francezii ar fi dornici să prezerveze " obiceiurile" tărâmurilor mioritice . Suficient de mulți " sales roumains " au stârnit oroare prin Hexagon cu datinile și " apucăturile " lor faine . Despre musiu Robert ,numa` de bine .Cum se traduce în franceză " pompous ass " că nu le prea am cu "slang"-ul franțuzesc ?!

+4 (4 voturi)
J0369 Wollf
2.08.2021, 13:35:49

Ce sa mai faca frantujii in Romanica...?...poporul roman a fost deja scolit de marii dascali ai PSD care au condus ministerul de resort in ultimii 30 de ani ....

+2 (2 voturi)
mihail silvestru
2.08.2021, 14:10:16

ba, voua v-ar trebui vreo 2-3 hiper specialisti nucleari, care sa va ajute sa feceti bomba atomica. dupa ce o realizeaza, il aduceti pe Dorel sau vreunul de la voi de la autobaza si-l puneti sef peste proiect. dupa ce scapam de voi, o sa vina si profesorii care au plecat unde au vazut cu ochii din cauza voastra.

+1 (1 vot)
Tomescu Tom
2.08.2021, 18:22:03

Nebuni și psd-iștii ăștia ... O fi de la căldură .. . Nu putea să solicite instalatori, electricieni, zugravi ..etc .. și eventual și personal pentru HORECA ? Avem nevoie și de oameni care să lucreze în agricultură ... dacă nu știe psd-istul Cazanciuc ... . Până la urmă .. buni și francezii , dacă alții nu găsim ... Dehhh.... ăia din Asia cine știe când ajung ..

-14 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările