Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Raluca Turcan: Elevii vor circula spre şcoală doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport

1
28 May 2020 23:06:21
Autor: News.ro
Elevii nu vor mai fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente. FOTO gov.ro
Elevii nu vor mai fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente. FOTO gov.ro

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, joi seară, că Guvernul a adoptat procedura detaliată prin care elevii pot beneficia de transport gratuit pe orice mijloc de transport doar pe baza carnetului.

„Am adoptat astăzi procedura detaliată care va permite elevilor să folosească, gratuit, transportul public pentru a merge la şcoală. Astfel, elevii vor circula spre şcoală doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport, fără a mai fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente pentru drumul de acasă la şcoală şi înapoi. Decontul acestor documente se va face direct între transportatori şi autorităţile statului direct responsabile”, a scris, joi seară, pe Facebook, Raluca Turcan.
 
Aceasta a precizat că această măsură este o transpunere în norme şi în practică a dreptului garantat la educaţie gratuită prin Constituţie şi Legea Educaţiei Naţionale.
 
„Pe de altă parte, ea reprezintă un sprijin concret acordat elevilor din categoriile cele mai vulnerabile, pentru a continua să meargă la şcoală”, a mai scris Turcan.
 
Ministrul educaţiei, Monica Anisie a cerut, joi, introducerea pe ordinea suplimentară a şedinţei de Guvern a unui proiect privind gratuitatea elevilor şi studenţilor pe transportul feroviar şi cu metroul.
 
„Vă rog să îmi permiteţi să introducem pe ordinea de zi suplimentară un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor de transport a elevilor şi pentru modificarea hotărârii de guvern numărul 42/2017 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi. Este vorba despre transportul local gratuit pentru elevi pe tot parcursul anului calendaristic, transportul elevilor care fac naveta va fi gratuit pe tot parcursul anului şcolar, iar transportul feroviar şi cu metroul pentru elevi şi pentru studenţi va fi gratuit pe tot parcursul anului calendaristic”, a explicat ministrul Educaţiei.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Comandor Gherghisan
28.05.2020, 23:32:12

"Aceasta a precizat că această măsură este o transpunere în norme şi în practică a dreptului garantat la educaţie gratuită prin Constituţie şi Legea Educaţiei Naţionale." In constitutia comunista exista exact acelasi articol privitor la educatie. Sa inteleg ca s-a incalcat constitutia ca eu am platit bilet tot timpul cand am fost elev. Ralucooo cati ani ai?

+1 (1 vot)