Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Record: Aproape 1.000 de şcoli au trecut exclusiv la sistemul de învăţare online

0
15 Oct 2020 17:00:16
Autor: Daniela Serb
Aproape 1.000 de şcoli invaţă doar online
Aproape 1.000 de şcoli invaţă doar online

Nu mai puţin de 930 de şcoli au ajuns să defăşoare cursurile exclusiv online, potrivit datelor transmise joi, de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Numărul instituţiilor de învăţământ care ajung să deruleze cursuri doar online creşte într-un ritm susţinut. 

Astfel, joi, 15 octombrie, 11.460 de unităţi de învăţământ derulează cursuri în Scenariul 1: cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară, în timp ce alte 5.266 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2, cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
 
Numărul şcolilor care învaţă excluisv online a atins cifra de 930, record absolut. Dintre acestea, 256 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 674 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare, potrivit unui comunicat al MEC.   
 
Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.
 
Potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările