Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Redeschiderea şcolilor nu e o garanţie, ci o promisiune. Vlad Voiculescu, despre vaccinare: „Tot personalul din învăţământ intră în etapa a doua”

7
15 Jan 2021 18:48:36
Autor: News.ro
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Imagine: Mediafax
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Imagine: Mediafax

Vlad Voiculescu a afirmat că nu este o garanţie deschiderea şcolilor pe 8 februarie, ci o promisiune şi un obiectiv al Guvernului, dacă situaţia epidemiologică o va permite. Ministrul Sănătăţii a adăugat că tot personalul din învăţământ intră în etapa a doua de vaccinare, care a început vineri, şi vor fi testate toate persoanele, inclusiv cele care au fost contacţi ai unor persoane infectate cu noul coronavirus.

 
 
Şeful MS a mai spus că va fi elaborat un ghid de bune practici de către Minister care să fie pregătit înainte de începerea şcolilor pe 8 februarie.
 
„Preşedintele a anunţat că de pe 8 februarie vor fi deschise şcolile, în anumite condiţii de siguranţă şi epidemiologice. Nu e o garanţie, dar e o promisiune, e o promisiune că dacă evoluţia lucrurilor ne permite lucrul acesta, atunci e un obiectiv pentru Guvern să deschidă şcolile. Vaccinarea profesorilor: tot personalul din învăţământ intră în etapa a doua începută astăzi. Al doilea lucru este testarea tuturor persoanelor şi celor care sunt contacţi cu persoane infectate. Cu alte cuvinte dacă o persoană intră în contact cu o persoană infectată va fi testat, fie că e copil sau adult. Colegii mei vor lucrează acum şi peste week-end la uin ghid de bune practici care să ne asigure că cele mai bune măsuri sunt luate acum până la începerea şcolii pe 8 februarie. Toate măsurile luate până acum în strict vor fi şi mai strict aplicate – vorbesc despre decalarea programului şcolar, purtarea măştii, igienizarea mâinilor”, a declarat Vlad Voiculescu, la finalul şedinţei de vineri a Guvernului. 
 
Ministrul Sănătăţii a declarat că „testarea va fi una rapidă cu teste antigen” şi dacă este necesară schimbarea definiţiei de caz pentru a putea fi făcută testarea, atunci va fi efectuată această modificare.
 

Iohannis: „Majoritatea şcolilor se vor redeschide”

 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Şeful statului a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia va fi luată la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.
 
„Am avut o discuţie foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educaţiei, ministrul Sănătăţii şi alte personalităţi din domeniu. Tema discuţiei a constat în: deschidem sau nu deschidem şcolile pentru învăţământul faţă în faţă. Şi pot să vă comunic că am ajuns – în unanimitate, cei care au participat la discuţie – la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul II, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluţiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând: majoritatea şcolilor se redeschid, elevii se întorc la şcoală”, a anunţat Iohannis, care a adăugat că acest lucru se va întâmpla în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Utilizator Adevărul
15.01.2021, 20:08:47

Comentariu considerat abuziv.

Charles Franc
15.01.2021, 21:58:34

cum mai ramane cu distantarea fizica, cu care ne bateti la cap de un an d ezile ap[roape in toate spoturile de la TV?cand mintiti, cand turnati acele spoturi, sau acum cand vreti sa aduceti copiii cate doi in banca , la distanta de 30-40 de cm unul de altul?sa vedem ce ne faceti daca nu ne trimitem copiii la socala in conditiile astea in care riscul de infectare e maxim...cat despre testarre, recunoasteti indirect ca deifnita de caz a fost in asa fel facuta incat sa s elimiteze numarul de testesi abchetele epidemiologice necesare

-6 (8 voturi)
Nicolae Ceausescu
16.01.2021, 22:46:58

"„Tot personalul din învăţământ intră în etapa a doua” Serios? Bah Voiculescule ia uite aici: Constitutia Romaniei Art. 26 – Viaţa intimă, familială şi privată (1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată. (2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri. Vezi sa nu te alegi cu ceva procese exact pe numele tau. Sa platesti pana mori.

Utilizator Adevărul
16.01.2021, 07:13:35

Comentariu considerat abuziv.

Alexandru Preda
16.01.2021, 14:00:07

Pe ce criterii ștergeți comentariile? Va deranjează când vi se spune cum medicii de familie și managerii de scoli refuza sa își înscrie pacienții, respectiv salariații pe platforma și ne lasă să ne descurcam singuri?

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările