Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Reprezentant al elevilor, despre tăierile din Educaţie: „Alo, doamna Dăncilă, opriţi toate atentatele la sistemul de învăţământ“

4
12 Aug 2019 18:05:55
Autor: Simona Chirciu
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), Mihai Tănase, a postat luni pe pagina sa de Facebook un mesaj despre „atentatele la adresa sistemului de învăţământ”, cerându-i Vioricăi Dăncilă să le oprească.

Preşedintele AEC a scris despre tăierile din Educaţie, inclusiv a programului „Merg la şcoală”, care ar fi prevenit abandonul şcolar. „E oficial, Guvernul a tăiat un miliard de lei de la educaţie. Fireşte, sigur e vina noastră că nu puteam să vedem perspectiva, bugetul pentru educaţie e prea bogat, toate măsurile necesare au fost deja implementate, iar sistemul merge brici. Sau cel puţin aşa crede domnul Teodorovici că ar trebui să gândim”, a spus elevul. 
 
„Alo, doamna Dăncilă, opriţi, vă rog, toate atentatele la adresa sistemului de învăţământ, după ce că aţi lăsat zeci de mii de elevi fără mijloc de transport pentru şcoală, acum luaţi 440 milioane de lei de la titlul „asistenţă socială”?”, mai arată preşedintele AEC. 
 
Cam atât ar fi fost necesar ca să decontaţi naveta tuturor elevilor navetişti (125.000 în anul 2015-2016), dacă abonamentele tuturor ar fi costat 400 lei. Uneori, sincer, am impresia că ne caracterizează un sadicism crâncen, parcă pentru unii a devenit amuzant să se gândească în fiecare zi că sunt copii care merg 5-10 km pe jos până la şcoală sau practică curse la ocazie cu străinii. Ce urmează? Tăiem şi bursele elevilor?”, a conchis Tănase. 
 
         
 
Guvernul taie un miliard de lei de la bugetul Educaţiei. Banii erau destinaţi programului ”Merg la Şcoală”, care nu a fost pregătit la timp, a susţinut Viorica Dăncilă. Potrivit premierului, care luni a organizat o şedinţă, Educaţia va beneficia în continuare de fonduri mai mari cu 42,4% faţă de anul 2018, iar dacă întârzierile din primul semestru vor fi recuperate Guvernul va reveni cu sume suplimentare la a doua rectificare. 
 
„Vom continua programele începute în educaţie, inclusiv cel privind plata pentru rechizitele şcolare pentru copiii din familii cu venituri reduse. Reducerea cu aproximativ un miliard de lei a bugetului Ministerului Educaţiei se referă în principal la programul  «Merg la şcoală», care din păcate nu a fost pregătit pentru a putea fi finanţat şi implementat până la sfârşitul acestui an. De asemenea, sunt reanalizate cheltuielile de personal care au fost supraestimate iniţial. Fondurile prevăzute după rectificare asigură plata salariilor până la sfârşitul anului, a titlurilor executorii şi aplicarea legii 85/2016”, a afirmat Viorica Dăncilă. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

bucurestean victor
12.08.2019, 18:43:58

La ce te poti astepta de un guvern de fosti codasi la invatatura? Coruptie, hotie. Zdrobiti Ciuma Rosie!

Alexandru Preda
12.08.2019, 23:46:08

Se vede ca școala romanesca se duce de rapa dacă președintele elevilor începe un mesaj catre un adult cu "alo". Aho, aho, elevi și frați, Nu cumva sa învățați!

Un cititor
13.08.2019, 16:15:03

Si programa scolara este "praf" dar si siguranta elevilor. Abonamentele au fost taiate, masini pt transport nu se pun ! Nu sunt bani ! Ghiftuim in schimb golanimea din Guvernul de penali : pe Iordache, Dancila, Andronescu, C. Dan, Nicolicea , S. Nicolae, etc...Teodorovici....etc...Lista ticalosilor vinovati este atat de lunga ! Nu le-ar mai crapa multi inainte ! .....de nemernici !

Ggggg Hhhhh
14.08.2019, 17:13:48

Pentru "Alo" trebuie exmatriculat.