Şcoală

articolul anterior articolul urmator

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Lista candidaţilor cu 10 pe linie la BAC 2014. Trei elevi din Capitală sunt în top

1
6 Jul 2014 22:03:24
Autor: Oana Craciun
Notele la bac 2014 vor fi afişate şi la avizierele liceelor, până luni la 12.00 cel târziu   FOTO: Adevărul
Notele la bac 2014 vor fi afişate şi la avizierele liceelor, până luni la 12.00 cel târziu   FOTO: Adevărul

Rezultatele parţiale de la Bac 2014, publicate duminică seara pe EDU.RO, arată că 104 de elevi din ţară au reuşit să ia 10 la toate probele de la examenul de Bacalaureat, sesiunea din vară. Anul trecut, 122 de candidaţi s-au putut lăuda cu acest rezultat. Lista completă a elevilor de nota 10 conţine trei absolvenţi din Bucureşti.

UPDATE: Inspectoratul Şcolar din Bucureşti a comunicat mediile obţinute de la Bacalaureat abia luni dimineaţă şi astfel au mai apărut pe lista elevilor cu media 10 la Bac, trei absolvenţi din Capitală. Este vorba de Adrian Alexandru Achiriţoaei de la Liceul Teoretic "Al. I. Cuza", Vladimir Popa Nimigean de la Liceul Teoretic International de Informatică din Bucureşti şi de Adriana Camelia Elena Popescu de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu".
 
Rezultatele parţiale de la Bacalaureat 2014 au fost publicate pe site-ul edu.ro, duminică seară.
 
Conform notelor afişate, 104 de elevi din ţară au luat 10 pe line la examenul de BAC în 2014, jumătate faţă de anul trecut. Iniţial, pe listă nu figura niciun absolvent din Bucureşti, Capitala fiind printre ultimele care au publicat rezultatele de la Bac. Ulterior am aflat că trei absolvenţi din Capitală au media 10 la Bac.
 
GRAFIC Rezultate Bacalaureat 2013: Cei 122 de elevi care au luat nota 10 pe linie
    
Rezultatele parţiale, publicate aseară de Ministerul Educaţiei, arată că anul acesta rata de promovare, estimată la 60%, este mai mare cu aproape 3% faţă de anul trecut.  
Însă, în cifre absolute, avem în 2014 cu aproape 10.000 mai puţini elevi care au luat Bac-ul, faţă de 2013, susţin experţii în educaţie.
 
Comparaţie între Bacalaureat 2013 şi 2014
 
Lista elevilor cu media 10 la Bac 2014:
  
 
Click pe hartă pentru a vizualiza rezultatele parţiale la Bacalaureat 2014 pe fiecare judeţ 

Ca în fiecare an, mediile la română le depăşesc pe cele de la proba obligatorie a profilului (matematică, respectiv istorie), deşi atât candidaţii de la real, cât şi cei de la uman s-au plâns de eseul neaşteptat despre poezia românească.
 
Astfel, la proba scrisă de Limba şi literatura română, din cei peste 137.000 de absolvenţi, aproape 79% au obţinut medii peste 5, în timp ce, la proba scrisă de la materia obligatorie (matematică şi istorie cumulat), în jur de 78% au promovat. La maternă, rata depăşeşte 94%, în timp ce la proba scrisă la materia opţională a profilului peste 80% au luat note mai mari de 5.
 
Cât despre picaţi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, le-a trimis o încurajare. „Rezultatele acestui examen reflectă munca depusă atât de elevi, cât şi de profesori de-a lungul celor patru ani de liceu. Există, desigur, o departajare în funcţie de performanţe, dar este foarte important că elevii care nu au promovat Bacalaureatul în sesiunea de vară vor fi sprijiniţi pentru a obţine performanţă în viitor. Ei nu sunt şi nu trebuie să se simtă abandonaţi”, a declarat Pricopie. 
 
273 de elevi eliminaţi
 
Datele oficiale mai arată că, din cei aproape 162.000 de absolvenţi înscrişi, s-au prezentat la probe peste 150.000, iar 273 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei atrag atenţia că „media minimă de promovare, pe disciplină, este 5, iar media finală, totală, a tuturor disciplinelor, necesară pentru promovarea Bacalaureatului, este minimum 6“.
 
Situaţia statistică referitoare la rata de promovare a examenului de Bacalaureat în ultimii 10 ani:
 


Examene mai uşoare în 2014

La nivel naţional, 146.000 de elevi au susţinut examenul de Bacalaureat 2014la proba la alegere. Din totalul celor 161.682 de absolvenţi înscrişi, s-au prezentat la examen 149.885, iar 11.797 au absentat. Alţi 273 de absolvenţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Elevii au putut urmări rezolvarea subiectelor de la geografie şi rezolvarea subiectelor la biologie în cadrul aceleiaşi emisiuni.
 

Ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, cea scrisă la alegere a profilului şi a specializării, a avut loc vineri, 4 iulie. 

„Adevărul“ a publicat subiectele la Bacalaureat 2014 imediat după încheierea examenului, iar rezolvarea subiectelor s-a făcut în direct în cadrul emisiunii Adevărul Live. 
 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ada Alpi
6.07.2014, 23:10:45

"Draga" Oana, daca tu ai acces in acest moment la notele candidatilor din Bucuresti, te rog, in numele meu si al celorlati parinti si candidati ce asteapta cu infrigurare sa afle rezultatele, publica aceste note pe acest site. Asa cum ai putut publica rezultatele meritosilor absolventi ce au promovati bacul cu 10 pe linie, cred ca nu e mare lucru pentru tine sa ne luminezi si pe noi. Daca insa nu ai acces la rezultatele din Bucuresti si totusi faci afirmatia ca printre cei cu 10 nu se regaseste nici un candidat din Bucuresti, articolul tau este fie scris dupa ureche, intr-un mod absolut penibil, fie este o mizerie rauvoitoare menita sa arate lumii cat de slabe sunt liceele din Bucuresti si absolventii lor. In oricare dintre aceste doua cazuri, am un mesaj pentru tine: sa iti fie rusine!

+1 (1 vot)
Modifică Setările