Şcoală

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Rezultate simulare Evaluare Naţională 2015. Sorin Cîmpeanu: Aproape 51% din elevi au luat note peste 5

5
6 Mar 2015 07:03:58
Autor: Ioana Nicolescu
Vineri se publică rezultatele de la simularea Evaluării Naţionale 2015 FOTO: Arhiva Adevărul
Vineri se publică rezultatele de la simularea Evaluării Naţionale 2015 FOTO: Arhiva Adevărul

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2015. Şcolile au afişat vineri rezultatele de la simularea Evaluării Naţionale de anul acesta, iar elevii vor discuta la clasă cu profesorii, lucrările de la simularea examenului de Capacitate, notele însă nu vor fi trecute în catalog. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că mai mult de 50% din elevi au luat note peste 10.

UPDATE 50,68% din elevii care au participat la simularea Evaluării Naţionale 2015 au avut medii peste 5, a declarat pentru adevarul.ro ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Potrivit acestuia, în 2014, 49% din elevii de clasa a VIII-a care au participat la simulare au luat note peste 5. De asemenea, şi nivelul de participare a crescut în 2015 cu 1,46% faţă de anul trecut, a completat oficialul.

Rezultatele în Capitală

64% dintre elevii bucureşteni au obţinut medii de peste 5 la simularea Evaluarii Naţionale, potrivit inspectorului şcolar Marian Banu. Mai exact, la proba de Limba şi literatura română, 80,41% dintre elevii din clasele a VIII-a au obţinut note peste 5, iar la proba de Matematică, doar 50,34% au reuşit să obţină note peste 5. Există şi zece medii de 10, obţinute de opt fete şi doi băieţi.

„Procentul de participare la română a fost de 93,58%, la matematică a fost de 93,4%, iar la limba maternă, procentul a fost de 92,67%. Am solicitat centralizarea datelor privind rezultatele la nivel naţional pentru simularea Evaluării Naţionale. Într-o primă fază, vom comunica procentul notelor peste 5, la fiecare materie în parte”, a declarat Cîmpeanu pentru adevarul.ro.

Rezultatele arată, în mare măsură, nivelul copiilor cu doar câteva luni înainte de examen, însă, nu putem spune că este vorba de o rată de promovabilitate fiindcă toţi elevii, inclusiv cei cu note sub 5, vor merge mai departe în clasa a XI-a, învăţământul fiind obligatoriu până în clasa a X-a. 

La fel ca anul trecut, rezultatul de la Capacitate 2015 va conta în proporţie de 75% pentru admiterea de la liceu, restul de 25% fiind ponderea notelor din liceu.

Săptămâna trecută, luni, elevii au susţinut proba de la Limba Română la simularea Evaluării Naţionale 2015, marţi au avut proba de la Matematică şi miercuri, pe cea de la Limba Maternă.

Rezultatele simulării de anul trecut

Anul trecut, în jur de 49% dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 67% la sută la Limba română şi 30% la Matematică. Din totalul celor  peste 187.800 de elevi înscrişi, 177.900 (95%) au participat şi la proba de Limba română şi la cea de Matematică. Dintre aceştia, peste 86.800 (49%) au obţinut medii peste cinci.

Evaluare Naţională 2015: calendar

22 iunie 2015 – Limba şi literatura română - proba scrisă
23 iunie 2015 – Limba şi literatura maternă - proba scrisă
24 iunie 2015 – Matematică – proba scrisă
26 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)
30 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor finale la Evaluarea Naţională 2015, după contestaţii
3 iulie 2015 – Afişarea, în fiecare şcoală gimnazială, a listei candidaţilor la liceu, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere
3 - 7 iulie 2015 – Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a
14 iulie 2015 – Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 - 2016
15 iulie 2015 – Afişarea în şcolile gimnaziale a rezultatelor/a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în liceele din judeţ. Afişarea de către liceu a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate
16 iulie - 24 iulie 2015 – Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi


SUBIECTE Evaluare naţională 2015: Rezolvarea subiectelor de la simularea probei de Română

SUBIECTE Evaluare Naţională 2015: Rezolvarea subiectelor de la simularea probei de Matematică, la Adevărul Live

SUBIECTE şi BAREME Evaluare Naţională 2015: Elevii au susţinut astăzi simularea probei la Limba Maternă. Subiectul de la germană, înlocuit

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ana Si Marian
6.03.2015, 20:59:41

”Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că mai mult de 50% din elevi au luat note peste 10.” oare cum este posibil???

0 (2 voturi)
rolari
7.03.2015, 12:16:09

Ana separe ca tu ai dat copilul la religie. Sa inteleaga si el ca si tine! 5 este 10 pentru tine - adica prostia este inteligenta !

-2 (2 voturi)
Ioan Ionescu
7.03.2015, 06:18:52

Acest procent de 50,68% (al elevilor care au luate note peste 5 - participanti la proba preliminara de examinare, recenta) trebue sa ne lase reci, impasibili atata timp cat procentul celor au fost inscrisi, de catre parintii lor, sa participe la orele de religie depaseste 90%. Si preotia este o meserie sigura, banoasa. Inainte vreme, taranul care avea patru,cinci copii, dintre care unul era un smecheras lenes care chiulea de la scoala si nu punea mana pe carte, raspundea astfel unui consatean care il intreba ce va face copilul in viata : 'o sa-l fac popa', raspundea taranul in cauza, fericit ca s-a inventat si aceasta meserie, in care "truda" meseriasului nu-i face bataturi, ofera divertisment, impune plecaciuni din partea satenilor, aduce bani cu nemiluita, nu numai la nunti, inmormantari si botezuri, ci si oricand satenii voiau recolte bogate, ploi si soare la timp, hambarele pline., si vreo minune care sa le rezolve orice fel de probleme, in special asigurarea sanatatii permanente. Taranul cu pricina (cel intrebat despre viitorul fiului sau) constata, cu admiratie, ca preotul strange bani cu regularitate de ceasornic, venind cu 'sfintirea casei lui' la inceputul fiecarei luni, insotit de un ajutor care ii tinea cadelnita in care isi inmuia legatura de frunze sfintite cu care improsca apa facatoare de minuni Acum lucrurile au evoluat mult in tara noastra : apa sfintita, din care sa ia omul zilnic cate o gura, ca sa-i mearga bine 100%, nu se mai da de biserica, legumita in toiuri, ci se da in peturi de doua kilograme, umplute din timp de catre harnicele dreptcredincioase, cele cu frica de Dumnezeu. Ele, dreptcredincioasele stiu bine ca apa 'la PET' sfintita de trimisul lui Dumnezeu pe pamant, il fereste pe piosul credincios de puterea malefica a diavolului. Fiindca veni vorba, cine l-a facut pe diavol si cu ce scop, ce misiune i-a dat? De ce i-a dat frau liber printre oamenii in suferinta materiala si sufleteasca, liber sa impiedice minunea lui Dumnezeu de a-l vindeca pe copilul mamei 'sarace lipita pamantului'. De ce il lasa liber pe diavol sa-si faca 'de cap'?

-1 (1 vot)
rolari
7.03.2015, 12:15:01

Da ! Asta-i reziultatul firesc cand ai o tara de religiosi. La religie au toti ... 10! Ministru cretin ! Dar si cei care nu inteleg inca care este deosebirea intre scoala si biserica intre cultura si incultura intre "carte" si "rugaciune" intre realitate si imaginar intre a fi destept si a fi prost.

+1 (1 vot)
Stanila Ion
8.03.2015, 14:08:01

Si asta e o "mare realizare"!? Faptul ca aproape jumatate ar ramane repetenti daca acestea ar fi note la terminarea unui an de studiu nu va pune pe ganduri? Mai trebuie avut in vedere ca subiectele sunt alese in asa fel "ca sa impace pe toata lumea", adica cei care merita sa primeasca nota maxima, iar ceilalti sa aiba sansa unei note de trecere. Acum ceva vreme un curios a publicat o curba note-numar de elevi. Surpriza, era o curba Gauss rasturnata, contrar unei situatii normale.

Modifică Setările