articolul anterior articolul urmator

Rezultatele la Evaluarea Naţională. Între realitate şi mistificări

27
19 Jun 2018 13:40:23
Ştefan Vlaston

27 Comentarii

L--- Lara
19.06.2018, 15:05:32

"Dar ca aproape 40% să nu fie în stare să ia note de trecere, e prea mult. " E prea mult ca pseudo-specialisti in educatie sa-si dea cu parerea folosind exprimarea coanei Dancila de Videle. E prea mult ca un fost profesor de liceu ( Vlaston) sa nu fie capabil sa scrie corect nici dupa zeci de ani la catedra. Indiferent care este nivelul scolii romanesti este rusinos ca intr-un jurnal ca Adevarul sa fie critica aceasta scoala de catre o persoana care scrie: "un prim bilant a situatiei" "Dintre cei prezentaţi la examen, 104.972 de candidaţi a obţinut medii" 42% analfabeti functional si pseudo-specialistul Vlaston se mira ca un copil de 14 ani nu e capabil sa calculeze o medie aritmetica sau linia mijlocie a unui trapez! Nu, nu sunt capabili, nu au nivelul de inteligenta necesar, iar unii ( si nu putini) nu au conditiile necesare pentru a -si face temele, a se pregati pentru un examen etc. Cu burta goala si cu 4-5 frati, surori in aceeasi camera e greu sa inveti formula perimetrului unui triunghi. Asta e realitatea si toate mirarile astea prostesti incep sa devina mai mult decat caraghioase. Bineinteles exista si un procent de tineri care nu considera ca scoala este importanta, nu merita efortul sa invete, dar acest fapt e valabil in orice societate, nu numai in Romania. Dumneata, Vlaston, fost profesor de liceu, de ce nu esti capabil sa inveti gramatica limbii romane?

0 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
19.06.2018, 16:51:21

Postulat: tampiteii frustrati nu vor intra niciodata pe site-urile ziarelor pentru a comenta articole si, eventual, pentru a intra in discutii pe marginea subiectelor articolelor cu alti comentatori, ci doar pentru a se autodemonstra ca atare, cersind atentia din postura de..”corectori”:))

-4 (6 voturi)
L--- Lara
19.06.2018, 18:33:47

Bravo agramatilor care au dat minusuri comentariului meu. Vlaston , dupa ce si-a corectat cateva din greselile semnalate in comentariul meu ( nu pe toate, pentru ca nu a reusit sa le determine!) nici macar nu a scris un " multumesc", asa cum ar face o persoana bine crescuta. Ceilalti cu minusurile sunteti in mod sigur sustinatori ai coanei Dancila prima agramata a tarii. Ce exemplu dati tinerilor? Cum le puteti cere sa invete si sa aiba rezultate bune la scoala daca sustineti niste agramati?

+2 (4 voturi)
marin boy
19.06.2018, 15:21:57

-Pai de ce ar invata un elev cand, din media, afla ca pentru a ajunge CEO la o mare companie multinationala este de ajuns sa sti sa faci cafele si unde in astfel de CEO spune ca nu ai nevoie de cunostinte pentru a fi profesionist?

-1 (1 vot)
Vanatorul/d.c.
19.06.2018, 17:18:22

Scoala, examen oral evaluare istorie clasa a VIII-a (si ultima pentru o gramada de viitori fanfaroni caraghiosi si ofticosi, bleableaisti de duzina care vor putea fi gasiti mai tarziu pe site-urile ziarelor, cersind atentia din postura de ”corectori”, demonstrandu-se a fi astfel intruchiparea personajului la care se refera proverbul burundez ”Stupidul nu-i caraghios destul daca nu-i si..corector fudul”(sau cam asa ceva:))) Profesoara catre eleva Lara (supranumita de colegi ”Lara Croft Tomb-eron Raider”) - Lara , ia spune, cand si cine l-a batut pentru întia oară pe Stefan cel Mare..? - Cand era mic. Mă-sa.

-2 (6 voturi)