Şcoală

articolul anterior articolul urmator

România şi China au decis recunoaşterea reciprocă a studiilor superioare

2
24 May 2020 10:56:20
Autor: Daniela Serb
Studiile superioare tehnice absolvite în România vor fi recunoscute şi în China
Studiile superioare tehnice absolvite în România vor fi recunoscute şi în China

Între Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Educaţiei din Republica Populară Chineză a fost semnat un memorandum privind recunoaşterea diplomelor şi certificatelor din învăţământul superior.

Potrivit unui comunicat al MEC, România va recunoaşte certificatul de absolvire a cursului special de educaţie (Zhuanke), obţinut în China, precum şi certificatul de absolvire a cursului general de educaţie şi/sau diplomă de licenţă, certificatul de absolvire – nivel Master, certificatul de absolvire – nivel doctorat.
 
Republica Populară Chineză va recunoaşte diploma pentru ciclul I de studii superioare, respectiv diploma de licenţă, diploma de inginer, de urbanist, arhitect, pentru ciclul al II-lea – diploma de master; precum şi diploma pentru ciclul al III-lea – doctoratul.
 
Pentru a fi recunoscute diplomele şi certificatele obţinute în România, acestea trebuie eliberate şi autentificate de instituţiile de învăţământ superior, în timp ce diplomele şi certificatele eliberate de instituţiile de învăţământ superior sau institut de cercetare din China trebuie să fie însoţite de o dovadă a verificării, emisă de autorităţile centrale competente.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Lucifer
24.05.2020, 11:39:32

Mamăăă! Se vedeţi acum că unii români pesedişti vor pleca în China, că tot nu le place Occidentul. Dar cu Rusia nu se echivalează studiile? Că avem şi mulţi simpatizanţi ai lui Putin. Hai, pesediştilor, că Asia vă aşteaptă!....

Bogdan Liviu
24.05.2020, 18:28:28

ha ! deci spiru haret si dimitrie cantemir (ma refer la "universitati") vor fi "baza" in china ... ne-am scos !! p.s. cu ce naiba ne ajuta asta ?!