România a luat şase medalii la Balcaniada de Matematică, două de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olimpicii români, susţinuţi şi premiaţi în ultimii ani de fundaţii
Olimpicii români, susţinuţi şi premiaţi în ultimii ani de fundaţii

Elevii români au venit acasă cu două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la ultima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică, care a avut loc în Bulgaria, la Pleven, în perioada 2 - 7 mai.

Potrivit unui comunicat de presă al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, elevii români au obţinut următoarele rezultate de excepţie la Balcaniada de Matematică de anul acesta:

  • Medalii de aur cu punctaj maxim: Ioan-Laurenţiu Ploscaru, de la Colegiul Naţional Lahovari, din Rămnicu Vâlcea şi Ştefan Spătaru, de la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, (provenit de la Scoala Generală Mihai Viteazu, din Alexandria)
  • Medalii de argint: Paul Muscă, de la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, (provenit de la Colegiul Naţional Iaşi), Marius Bocanu, de la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, (provenit de la Scoala Generală Nr.1, Piteşti) şi Viorel Andrei Bud, de la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, (provenit de Liceul Teoretic Negreşti-Oaş)
  • Medalie de bronz: Andrei Teodor Andronache de la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, (provenit de la Scoala Generală Sineşti, Vâlcea).


În perioada 2 – 7 mai 2014, s-a desfăşurat în localitatea Pleven din Bulgaria, a XXXI-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2014), o competiţie anuală la care participă elevi de liceu şi presupune rezolvarea de către fiecare participant, în maximum patru ore şi treizeci de minute, celor patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.

La BMO au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia (ţări membre) precum şi echipe din Azerbaijan, Bulgaria B, Italia, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudită, Tajikistan, Turkmenistan, Marea Britanie şi Uzbekistan (ţări invitate).

Mentorii olimpicilor

„Menţionăm în paranteză şcolile din care provin aceşti elevi pentru a sublinia faptul că pe lângă pregătirea de excepţie pentru concursuri, pe care o fac la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, primii paşi hotărâtori pentru sprijinirea talentului lor au fost îndrumaţi de profesorii din şcolile generale ai căror elevi au fost. Iată câţiva dintre aceşti merituoşi dascăli: Cristina Vâlcu, Valerică Benta, Mihai Big, Ştefan Smărăndoiu, Gheorghe Moţoc, Ion Miu, Ion Chesa, Mircea Chirilă, Tudor Cristea”, se mai arată în comunicatul Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

Aceştia precizează că delegaţia României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe, de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi însoţită de prof. Marius Mâinea de la CN Vladimir Streinu din Găieşti. 

Din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR) a participat, ca observator, prof.univ. dr. Radu Gologan de la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi preşedinte SSMR.

De asemenea, mai spun ei, etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate sunt susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale, iar „antrenarea lotului României şi participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din Romania, cu sprijinul sponsorilor principali, respectiv Fundaţia Emag şi Societatea de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii”.


Pe aceeaşi temă:

Lotul olimpic al României participă, în premieră, la Olimpiada de Fizică din Asia

BACALAUREAT 2014 Listele cu olimpicii care vor susţine examenul în sesiunea specială

România vine cu o medalie de aur şi trei de argint de la Balcaniada de Informatică


 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite