Este vorba de cercuri de pictura, de teatru, de limbi straine, vizite la muzee şi excursii, participarea la concursuri tematice, cumpărarea Gazetei Matematice şi a altor materiale didactice, activităţi derulate cu banii parinţilor.
Micuţii, caci e vorba mai ales de ciclul primar, sunt disperati, se obişnuiseră, se ataşaseră şi se bucurau de aceste activităţi care le făceau viaţa şcolară mai interesantă, mai atractivă, le satisfăceau curiozitatea avidă de nou şi neaşteptat.
Acum le-a rămas doar să buchisească texte şi să facă socoteli la aritmetică.
Să fie aceasta răzbunarea profesorilor la ofensiva mediatică dusă împotriva lor? Fără să se intrebe dacă pe merit sau nu?
Directorii sunt la originea acestor măsuri, să scape de orice bătaie de cap. Iar Inspectoratele Scolare nu s-au obosit să le explice că nu aceasta este calea de urmat.
Calea de urmat e simplă. Asociaţii ale părinţilor în fiecare şcoală (sau în mai multe şcoli, dacă sunt mai mici), cu personalitate juridică, cu cont în bancă şi operaţiuni financiar contabile legale.
Nu cred că la câteva sute sau peste o mie de părinţi nu se găsesc câţiva care să se priceapă la astfel de operaţiuni. Totul se rezolva dacă directorii şcolilor apelau la ei, le explicau care este situaţia şi care sunt cerinţele legii.
Consiliul Părinţilor din şcoală poate finanţa apoi orice activitate crede de cuviinţă şi o cer profesorii, elevii şi părinţii lor, cu respectarea prevederilor legii. Apoi, semestrial, să dea socoteală părinţilor elevilor din şcoală, cât, cum si în ce fel s-au cheltuit banii.
Ne-am învăţat să ignorăm legislaţia şi de aceea s-a ajuns la situaţii aberante precum aceea de la Scoala 10.
Stimaţi părinţi şi profesori,
Nu este necesar să opriţi aceste activităţi extracurriculare din şcoli, bucuria elevilor şi cu mare contribuţie la realizarea „mediului atractiv de învăţare”, în care copiii vin cu drag la şcoală.
Trebuie doar să respectaţi legea. Merită copiii noştri acest mic efort?
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
100 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Da, domnilor profesori, nu este necesar sa opriti aceste activitati extrascolare care ... blablabla.. si blablabla,,, Faceti-le in continuare si asteptati ca primul parinte frustrat, needucat si cu capsa pusa sa va reclame .. Eu nu inteleg, domnule Vlaston, ce va mira??? Este reactia fireasca a unor oameni huliti si aratati cu degetul, denigrati si supusi, fara drept de apel, oprobiului public. Este reactia fireasca la ofensiva mediatica dusa impotriva lor, ca sa va citez, ofensiva care a reusit sa asmuta intreaga natiune asupra celor care le educa si invata copiii. Vad ca nu va opriti si, in continuare, lansati idei menite sa intretina aceasta isterie generala: "Sa fie aceasta razbunarea profesorilor.....?"
de ce sa-i reclame daca respecta legea? Nu inteleg
Cu tot respectul domnul Stefan Vlaston as dori sa intreb care lege? "Razbunarea profesorilor" mi se pare una din cele mai mari ineptii citite vreodata.Ati fost dascal?Din randurile acestui articol nu se vede. Un dascal adevarat NICIODATA nu se razbuna pe copii!Si stiti de ce?Pentru ca iubeste oamenii si de aceea este la catedra indiferent de cine si cum il arata cu degetul. As dori ca in momentul in care aruncati noroi in oamenii care sunt la catedra sa va ganditi ca mai existam si noi cei care IUBIM profesia asta.O facem cu SUFLET!Va vine sa credeti ca unii dascali mai au si suflet? Un dascal bun are DAR.Da, DAR de la Dumnezeu.Profesia asa iti intra in suflet.Daca nu valorifici darul acesta esti gol.M-as bucura sa vad in presa si articole despre acesti profesori. Profesori care isi rup hainele in mobilier necorespunzator si nu cer bani.Profesori care in limita posibilitatilor mai aduc si de acasa diverse lucruri. As vrea sa va intreb ceva!De ce presa nu consemneaza decat extrem de rar activitatile pozitive din educatie?Am si invitat colegi de-ai dumneavoastra la expozitiile pe care le organizam dar niciodata nu au considerat ca merita sa vina la asemenea activitati.In schimb daca se intampla ceva negativ legat de scoala e invazie jurnalistica la poarta.... Am ales si hulita profesie de dascal pentru ca mi-am iubit extrem de mult invatatoarea care a fost un exemplu pozitiv pentru mine.Nu mi-a placut in schimb diriginta din scoala generala dar tot ce a cladit draga mea invatatoare in sufletul meu mi-a dat putere. Nimic si nimeni nu ma opreste sa-mi iubesc elevii/copiii....Nimic si nimeni nu ma face sa ma razbun pe ei! Urmatorul pas cred ca este desfiintarea scolilor vocationale.Dascalii ar trebui sa aduca materiale (si instrumente muzicale. :) Dupa cum bine stim invatamantul este gratuit...!!!
Un dascal adevarat. Sunt toti dascalii „adevarati”
Comentariu considerat abuziv.
Vezi toate comentariile (100)