Şcoală

articolul urmator

Să renunţăm la încercarea de a avea un trecut mai bun

3
8 May 2014 00:07:45
Ovidiu Damian

Serviciile sociale, educaţia, sănătatea sunt domenii dărăpănate în România zilelor noastre. O grămadă de lipsuri pensulează în tonuri gri aceste sectoare care ar trebui considerate motorul, piatra de temelie prin care o comunitate se dezvoltă şi devine prosperă. Cu toate astea, am întâlnit oameni, ONG-uri, iniţiative care cred cu tărie în resursele şi capacităţile lor şi se încăpăţânează să performeze la standarde înalte în aceste domenii.

Cred că tărie că, în România zilelor noastre, în ciuda tuturor piedicilor, există şi excelenţă. Şi cred că astfel de situaţii trebuie urgent scoase din anonimat. La orice exemplu negativ tratat în presă, există cu siguranţă şi unul pozitiv care poate schimba ideea conform căreia exemplul negativ e reprezentativ pentru acel domeniu. Asta este de fapt provocarea pe care vreau să v-o lansez aici: aceea de a descoperi realizări remarcabile în România şi de a afla împreună cum s-a ajuns la aceste rezultate. Vă provoc să explorăm totodată şi situaţiile dificile care, inevitabil au apărut pe parcurs. Dar vă propun să le vedem ca momente generatoare de resurse şi nu ca slăbiciuni, bariere sau limite.

Iniţiativele, oamenii, ONG-urile pe care le voi prezenta aici sub semnul performanţei „au renunţat la încercarea de a avea un trecut mai bun”, îşi acceptă imperfecţiunile şi le transformă în oportunităţi de dezvoltare. Îmi doresc să nu judecăm şi să nu dăm verdicte. Să stimulăm mentoratul, auto-dezvoltarea, puterea exemplului, etica, valorile morale, recunoştinţa filială.  

Sunt Ovidiu Damian, bun găsit, şi mulţumesc adevarul.ro pentru această oportunitate. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Radu Mircea
8.05.2014, 00:15:21

Succes domnule , dar tare ma indoiesc ca veti gasi in Romania ''realizari remarcabile'''' .Poate daca facem un clasament al spagilor vom realiza un lucru absolut remarcabil .

-1 (1 vot)
Ovidiu Damian
8.05.2014, 00:34:13

Multumesc mult! Cu sau fara un astfel de clasament, propun sa ne lasam surprinsi de ceea ce are viata sa ne ofere :)

+2 (2 voturi)
Preda Mihailescu
8.05.2014, 09:23:37

Ovidiu Damian @ ONG - uri ori ba, m-as bucura sa vad o linie sanatoasa de gandire in care se infiereaza mania insamantata in Romania ultimulor decenii, de a batjocori cerbul ca nu este tigru si pe nisetru ca nu este vultur plesuv. Cu asemenea trucuri ieftine se tine la suprafata totusi mari pseudointelectuali care cauta sa inhibe pe romani ca ar fi o problema cuasi rasiala (!!!!) a lor, ca nu au avut un trecut de tara catolica ci unul influentat de marele imperiu islamic ce s-a raspandit peste Europa. Sper deci ca seria pe care o anuntati cu speranta va sti ca infiereze si elimine acest fals sistem de cugetare, scamatoricesc!

Modifică Setările