Şcoală

articolul anterior articolul urmator

„Săptămâna verde”, în calendarul şcolar: Elevii vor învăţa despre efectele schimbărilor climatice

3
11 Jan 2022 16:45:18
Autor: Cristina Morozan
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că susţine propunerea ca în structura anului şcolar să existe „Săptămâna verde”, în care elevii vor putea ieşi din clase pentru a explora natura.

Astfel că pe lângă săptămâna „Şcoala altfel”, elevii ar putea avea la şcoală în viitor o „săptămână verde”, în care vor putea să înţeleagă „într-o manieră directă” care sunt efectele schimbărilor climatice şi care sunt efectele generale asupra mediului. 
 
„Chiar dacă anul acesta, din cauza crizei sanitare, Săptămâna „Şcoala altfel” a înregistrat dificultăţi, pentru că pe parcursul acestei perioade toată şcoala a fost altfel, găsesc că este o idee foarte bună ca în structura anului şcolar să integrăm şi susţin de pe acum această propunere, o săptămână verde în care elevii să poată ieşi din şcoală şi să înţeleagă într-o manieră cât se poate de directă în natură care sunt efectele schimbărilor climatice, care sunt efectele generale asupra mediului, şi cele bune şi cele rele, pentru a putea face diferenţa, pentru a putea face alegerile inteligente”, a afirmat ministrul Educaţiei, citat de Agerpres.
 
Declaraţiile au fost făcute cu prilejul lansării în dezbatere a Raportului "Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile", elaborat de Grupul de lucru pe tema educaţiei cu privire la schimbări climatice şi mediu, înfiinţat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, document care a fost lansat la Palatul Cotroceni.
 
Documentul lansat marţi în dezbatere publică vizează învăţământul preuniversitar şi lărgirea accesului la educaţia privind schimbările climatice şi mediul şi include o serie de propuneri şi de măsuri concrete.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Florin Ioanid
12.01.2022, 08:37:14

Foarte util, un fel de proiect "România educata".

0 (2 voturi)
Gavriel Rosenthal
12.01.2022, 12:07:08

un fel de alta metoda de tocat bani

+1 (1 vot)
Lica Mosu
13.01.2022, 08:48:15

@ Bătătorul de... câmpii !! ,,Preluarea” măreței ,,idei” prezidențiale, e cam... ,,Ana Loga” cu... puparea-n ,,cursul ... mandatullui ” de către menestrel ! Nimic nou sub... poalele... Ceahlăului !!

Modifică Setările