Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Schimbare la Educaţie. Noul ministru interimar, Daniel Breaz

0
5 Aug 2019 10:42:02
Autor: Simona Chirciu

Preşedintele României a semnat, luni, decretele pentru cea mai nouă schimbare din Guvern, la ministerul Educaţiei.

Klaus Iohannis a semnat două decrete: decretul prin care se revocă din funcţia de membru al Guvernului a Ecaterinei Andronescu, ministrul Educaţiei naţionale şi decretul prin care Valer-Daniel Breaz este desemnat ministrul Culturii şi identităţii naţionale, ca ministru al Educaţiei naţionale, interimar.

Daniel Breaz preia frâiele de la Ministerul Educaţiei după ce Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei din cauza declaraţiilor pe care le-a făcut recent într-o emisiune televizate, legate de cazul fetelor răpite şi ucise în Caracal. Ecaterina Andronescu susţine că a aflat vestea de la televizor. „M-aş fi aşteptat la o explicaţie. Dacă premierul a luat o decizie, nu am ce discuţie să mai am“, a spus Andronescu, la Digi 24.

„Am decis să o demit pe doamna Ecaterina Andronescu din funcţia de Ministru al Educaţiei pentru declaraţiile profund greşite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmaţii care arată lipsă de înţelegere – punctual, a cazului de la Caracal şi, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz şi trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziţia Guvernului şi care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancţionat în acelaşi mod. La fel cum voi denunţa public orice acţiune sau declaraţie din partea oponenţilor politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările