Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Scrisoare deschisă noului Guvern al României

14
18 Nov 2015 15:28:47
Marian Staş

Iată aşteptările mele faţă de voi, membrii noului Guvern al României, cei care ieri aţi primit votul Parlamentului României şi aţi depus jurământul de credinţă, în faţa Preşedintelui României.

 • Voi, membrii noului Guvern al României, constataţi starea de fapt anacronică şi performanţa actuală submediocră a Şcolii ca sistem şi articulaţi viziunea schimbării paradigmei comuniste a Educaţiei, configurând curajos un model educaţional solid pentru secolul XXI în România.
   
 • Voi, membrii noului Guvern al României, constataţi că starea curentă a Educaţiei constituie ameninţare directă la siguranţa naţională, decideţi că situaţia este inacceptabilă şi bugetaţi pentru 2016 măsurile de primă urgenţă pentru stoparea acestei involuţii toxice, ce atacă letal fibra profundă a statului de drept în România.
   
 • Voi, mebrii noului Guvern al României, constataţi absenţa, în acest moment, a conversaţiei publice despre VALORILE cultivate de Şcoală ca sistem şi vă asumaţi misiunea de facilitare a redefinirii axiologice a Educaţiei în România, în orizontul următoarelor două-trei decenii.
   
 • Voi, membrii noului Guvern al României, numiţi proiectele prioritare prin care lansaţi schimbarea paradigmei Educaţiei, şi anume:

  • definirea conceptuală şi operaţionalizarea unei ARHITECTURI CURRICULARE moderne în învăţământul preuniversitar, valabile pentru următorii 15-20 de ani;
    
  • operaţionalizare unei STRATEGII DE RESURSE UMANE moderne, centrate pe opţiuni multiple de carieră şi pe programe de licenţă pentru profesia didactică;
    
  • susţinerea transformării de sistem printr-o ARHITECTURĂ INSTITUŢIONALĂ şi financiar-logistică solide, definite în raport cu statutul Educaţiei de cel mai important proiect al României pentru următorii zece ani.
    
 • Voi, membrii noului Guvern al României, consacraţi MERITOCRAŢIA autentică în Educaţie, în locul INEPTOCRAŢIEI cronice curente sau emergente.

Succes!

Bucureşti, 18 noiembrie 2015 

p.s. Puteţi citi şi textul de aici. Şi de aici. Şi de aici. Şi tot aşa!...

Voi, membrii noului Guvern al României, constataţi starea de fapt anacronică şi performanţa actuală submediocră a Şcolii ca sistem şi articulaţi viziunea schimbării paradigmei comuniste a Educaţiei, configurând curajos un model educaţional solid pentru secolul XXI în România.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

miron miron
18.11.2015, 17:36:45

Domnule Marian, voi, profesorii ai Romaniei ati aparat pe Ponta, un prim ministrul al Roamnei de palgiat, oare nu constatati ca starea curenta a Educatiei constituie o mare rusine, asta daca vorbiti de meritocratie. E un guvern doar de tranzitie, nu poate face prea multe, insa scrisoarea deschisa poate e binevenita si interesanta...

+2 (2 voturi)
MelosNegros5
18.11.2015, 18:20:12

Lasă-l bre pe Ponta că e istorie din precambrian: - necazul e că distinsul nostru reprezentant al profesorilor o greșit destinatarul, dat fiind că guvernul acesta (de marionete) o fost făcut de doi bețivi: Junker și Klemm.

0 (4 voturi)
Kiraly Attila
18.11.2015, 19:51:23

Cuvinte si idei prea mari pt o tara mediocra,indiferenta si anosta...cred ca ati gresit destinatarul,ideile dvs trebuiau directionate catre presedintele Ciolannis,care a vorbit mai mult in ultimele 7 zile decat un an intreg...i s-a-ntors graiul de cand si-a facut guvern...adica i-au facut guvern bosorogii senili juncker si merkel...

-1 (1 vot)
MelosNegros5
18.11.2015, 19:58:22

Și-acuma domnilor, dați-mi voie să vă altoiesc PE TOȚI cu un ciocan în cap: - dacă tot aveți o ură atât de înverșunată pe acest parlament, ce-ați zice ca toți parlamentarii care nu vă plac, să-și deie...demisia în bloc?! Hai?! - ați tras o spaimă mare, recunoașteți cinstit acum. - păi să știți că n-ați tras-o degeaba: chiar asta se va întâmpla: cei 185 de parlamentari PSD + cei 25 de la ALDE, își vor prezenta demisia în bloc. Ca să nu-i mai deranjeze pe licuricii în frunte cu bețivul ăla deJunker, bașca teroristul CIA sub acoperire pe nume Hans Klemm. Și să facă ce guvern vor dânșii, chiar și câte unul pe săptămână. Liebe Grusse. PS parlamentarii PNL, UDMR ca și cei de la grupuri, dat fiind că sunt toți niște pomanagii și niște lingăi, vor rămâne pe poziții. Adică pe poziții de decor. Și ca atare vor da cu zarul în fiecare lună: care să fie la putere și care în opoziție, dat fiind că de-acu tot dracu ăla e: ciolanul fiind rezervat exclusiv tehnocraților marinărești-johănnești-junkerești.

-1 (3 voturi)
MelosNegros5
18.11.2015, 20:46:17

Ce va însemna aiasta: - în primul rând aiasta va însemna că Dragnea va intra cu brio la...pușcărie cu executare pe motiv că nu o putut ca să-și stăpânească pesedeii lui ce trebea să rămâie pe post de element decorativ democratic-dâmbovițean. - în al doilea rând toți postacii marinărești-johănnești-junkerești vor rămâne fără obectu muncii și ca atare va trebui să se ducă prin Spania la cules de căpșuni sau la spălat de wc-uri dat fiind că căpșunarii noștri sunt demult supranumerici p-acolo. - în al treilea rând Junker se va spânzura cu propria cravată, de comun acord cu teroristul sub acoperire CIA Hans Klemm, din același motiv ca și postacii: nu vor mai avea obectul muncii la dispozițiune. - nu mi-e clar ce va face Ciolannis, că de marionela lui, Cioloș, nu mai e cazul a face vorbire: aceasta se va travesti în țâgancă cu două puradele-n brațe și o va șterge înapoi în patria lui de-a doua - Franța.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările