Se deschide „World Education” 2012, târgul liceelor din străinătate pentru elevii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cambridge Tutors College, unul dintre liceele londoneze care vor veni să-şi prezinte oferta educaţională la târgul din acest weekend                   FOTO: ctc.ac.uk
Cambridge Tutors College, unul dintre liceele londoneze care vor veni să-şi prezinte oferta educaţională la târgul din acest weekend                   FOTO: ctc.ac.uk

Târgul Internaţional "World Education" îşi deschide porţile vineri, 7 decembrie, în Bucureşti, la Hotel Hilton, pentru elevii şi părinţii care vor să vadă la ce licee din străinătate pot merge tinerii români în anul 2013-2014 şi cu ce costuri.

Aproximativ 30 de licee de elită din străinătate, majoritatea din Marea Britanie (20), Germania (1), Elveţia (7) şi Belgia (1), vor fi prezente cu ofertele educaţionale la Târgul ”World Education”, care începe vineri, la Bucureşti.

Experţii occidentali de la şcolile şi colegiile de elită din Europa vor veni cu noi scheme de finanţare şi oportunităţi de a studia în străinătate în cadrul Târgului Internaţional "World Education", ce se va desfăşura pe 7 şi 8 Decembrie la Hotel Hilton, Bucureşti, între orele 11.00 - 18.00 şi pe 10 Decembrie la Hotel Timişoara, în Timişoara, între orele 11.00 - 16.00, anunţă organizatorii.

Aceştia susţin că instituţia de învăţământ de elită Liverpool College, venit pentru prima dată în România, va oferi programe de studii la jumătate de preţ pentru anul şcolar 2013-2014.

Liceu afiliat Russel Group, taxe înjumătăţite

Aceasta este printre primele şcoli private din Anglia care în 2013 va primi finanţare guvernamentală pentru programele oferite. Programul reduce preţul de studii de la 26.000 la 13.000 de lire sterline. 

Elevii vor putea să aplice în cadrul evenimentului sau să se programeze pentru susţinerea testului de admitere, care le va spori şansele de admitere.

Liverpool College este partener cu Universitatea din Liverpool, care face parte din grupul Russell şi este printre cele mai căutate 20 de universităţi britanice.

Noi licee intrate în 2012 pe lista participanţilor

Pentru prima dată în România vor sosi şi membrii instituţiilor de elită Bromsgrove School (aflată în Top 10 instituţii de învăţământ din Marea Britanie), Saint Michael's College (şcoală internat internaţională) şi cel mai prestigios colegiu din Elveţia - Collège du Leman.

Vizitatorii vor primi informaţii cu privire la diversele oportunităţi de finanţare şi despre programele educaţionale disponibile - cum ar fi British A-Levels şi International Baccalaureate – care deschid uşile spre cele mai râvnite programe de studiu şi universităţi din străinătate, susţin organizatorii.

Bursele de studiu pentru şcolile şi colegiile din străinătate pentru perioada 2013-2014 vor oferi oportunitatea familiilor să economisească între 2.700 şi 11.000 de lire sterline pe an. Bursele de studiu se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani. 

Burse de studiu pentru români

Reducerea de până la 30% din taxele de studiu ce poate fi obţinută de elevii din România vizează unele dintre cele mai renumite colegii precum DLD College din Marea Britanie - cu sedii în centrul Londrei şi Cambridge, Kings College şi Chase Academy.

Invitaţii evenimentului vor prezenta şi noile programe de studiu, în conformitate cu noua strategie a UE pentru regândirea sistemului educaţional, adoptată la finele lunii noiembrie, pentru calitatea, disponibilitatea şi flexibilitatea finanţării educaţiei pe timp de criză. 

Scopul acestei strategii este de a permite unui număr cât mai mare de elevi români să profite de cele mai bune sisteme de învăţământ europene, pentru a îndeplini criteriile academice pentru învăţământul secundar de elită, profitând de o bună cunoaştere a limbilor străine.

Elevii români, de două ori mai pregătiţi la capitolul limbi străine

 

”În conformitate cu datele Raportului de Monitorizare al Comisiei Europene, care însoţeşte această strategie, România este în topul ţărilor în care se predau mai multe limbi străine şi mai mult de 94% dintre copii învaţă două limbi străine în învăţământul secundar, media pentru UE fiind de 42%”, a declarat Svetlan Danev, expert internaţional în domeniul educaţiei şi coordonator al proiectului "World Education" în România.

Cu toate acestea, ţara se află în grupul celor rămaşi în urmă la capitolul educaţie de calitate - competenţe de bază, 40% dintre adolescenţii români de până în 15 ani nu sunt suficient pregătiţi, la o rată medie a UE de 20%, potrivit ultimului raport PISA, din 2009.

Tabere internaţionale 

În cadrul târgului World Education va fi lansat şi noul catalog pentru tabere de limbi străine 2013, ce cuprinde peste 300 de propuneri şi noi oportunităţi de pregătire academică pentru aplicarea la studii în străinătate, susţin organizatorii. 

Potrivit organizatorilor, taberele de limbi străine reprezintă cel mai popular produs educaţional care permite îmbunătăţirea rezultatelor academice ale copiilor.

Cursurile sunt ţinute în campusurile şcolilor şi colegiilor de elită şi permit elevilor să experimenteze atmosfera şi condiţiile de studiu occidentale şi să decidă dacă doresc să îţi continue studiile în străinătate, susţin iniţiatorii proiectului. Vizitatorii târgului World Education pot beneficia de o reducere 5% pentru tabăra aleasă.

Proiectul World Education oferă consultanţă gratuită pentru studii în străinătate şi are ca parteneri peste 200 de instituţii de învăţământ din întreaga lume.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite