Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Sindicatele din Educaţie condamnă decizia comisiei de cercetare a colegiului unde o profesoară a fost înjunghiată de un elev

3
19 Apr 2019 13:37:21
Autor: Simona Chirciu
FOTO: mediafax.ro
FOTO: mediafax.ro

3 Comentarii

Cel Mare Scarambeu
19.04.2019, 14:17:48

Profesoara aia se face vinovata ca a fost injunghiata de elev.Ce cauta aia in scoala tocmai cand elevul ala a scos cutitul.

+2 (2 voturi)
Alexandru Robert
20.04.2019, 07:45:13

În conformitate cu procedurile Colegiului Tehnic „Spiru C. Haret”, din Ploiești, semnate de directorul Sandu Mihai, „8.3.1. Cadrele didactice de serviciu au următoarele atribuţii: - supraveghează şi îndrumă intrarea elevilor la ore; - verifică prezenţa elevilor la cursuri şi consemnează despre acest lucru în registrul special destinat; - supraveghează elevii şi asigură ordinea şi disciplina în recreaţii; - nu permite nici unui elev sa părăsească în recreaţii incinta centrului şcolar; - asigură marcarea prin sonerie a începerii şi terminării recreaţiilor; - asigură intrarea punctuală la ore a elevilor şi a cadrelor didactice după recreaţii; - asigură părăsirea localului de către toţi elevii după terminarea orelor de curs; ” Dincolo de necesara UBICUITATE a profesorului de serviciu, procedura de INTRARE ÎN UNITATE a respectivei școli NU PREVEDE PREZENȚA LA POARTĂ a profesorului de serviciu, acesta trebuind să fie, la ora incidentului: - pe coridoare, pentru a supraveghea intrarea elevilor la ore - în Cancelarie, pentru a marca prezența acestora la cursuri în registrul special - pe coridoare, pentru a supraveghea elevii - la ușa școlii, pentru a împiedica părăsirea incintei - la butonul soneriei, pentru a suna pauzele - în curtea școlii și în Cancelarie, pentru a asigura intrarea la timp a elevilor și profesorilor la ore - în sălile de clasă, toalete, coridoare, bibliotecă etc., pentru a asigura părăsirea școlii de către toți elevii După cum se vede, mai multe cerințe o trimit la Cancelarie (unde era în acel moment), dar niciuna la poarta unității... ! Având în vedere volumul procedurilor respectivei unități, este imposibil ca acestea să fi fost citite la ședința al cărei proces-verbal a fost semnat de către profesori. Dimpotrivă, instruirea profesorului de serviciu este o sarcină care revine directorului, iar nici un act amintit în articol nu amintește că această instruire ar fi avut loc.

+2 (2 voturi)
un motan intransigent
21.04.2019, 00:12:32

Americo , departe esti ! Asta , totusi , se vadeste un pic exagerat . Am inceput si noi , iata , sa simtim binefacerile "civilizatiei" vestului , deci , profii ar trebui sa se gandeasca serios la proceduri de autoaparare . O vesta anti cutit si un sprey cu piper ar face inceputul . Despre arme de foc vorbim mai incolo . Vor aparea si ele in peisajul romanesc , sunt bune , utile , ne trebuie .