Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Sorin Cîmpeanu: Peste 3.000 de elevi ar putea fi afectaţi de includerea focarelor în calculul ratei de infectare

0
26 Feb 2021 18:07:14
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE / Robert Ghement
FOTO EPA-EFE / Robert Ghement

Peste 3.000 de elevi care învaţă în şcoli din localităţi mici ar putea fi afectaţi de noul mod în care se calculează rata de infectare, prin includerea focarelor în calculul incidenţei, a afirmat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. De asemenea, „un centru de bătrâni sau un spital într-o localitate foarte mică va putea duce acea localitate direct în carantină”,afirmă ministrul, precizând, însă, că nu sunt multe astfel de situaţii.

Sorin Cîmpeanu a admis, vineri, într-o conferinţă de presă, că în localităţile mici introducerea focarelor în calculul incidenţei va avea un impact mai mare. 

”Un centru de bătrâni sau un spital într-o localitate foarte mică va afecta mult rata de infectare şi va putea duce acea localitate direct în carantină, nu doar în în scenariul roşu care prespupune 3-6 la mie”, a afirmat ministrul.
 
Acesta a explicat, însă, că nu sunt foarte multe situaţii: ”Era vorba de o diferenţă de la 6 la 20 de localităţi mici care ar fi trecut în scenariul superior”.
 
Sorin Cîmpeanu a precizat că, după modificarea formulei de calcul, în oraşele mari impactul nu este foarte vizibil: ”În Bucureşti s-a crescut de la 2,4 la 2,42. Nu acesta este factorul determinant”. 

Întrebat de jurnalişti care ar putea fi numărul elevilor afectaţi, ministrul a răspuns că ar fi vorba de o diferenţă de calcul de 16 localităţi.

„16 localităţi, deci 16 şcoli cu 250 de elevi, am putea să avem între 3.000 şi 4.000 de elevi afectaţi”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

De vineri, incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus cuprinde şi focarele dintr-o localitate.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările