Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Sorin Cîmpeanu anunţă că peste 225.000 de elevi s-au înscris pentru cursurile de recuperare a materiei. În ce condiţii se permite prezenţa fizică la ore

0
7 Mar 2021 05:41:45
Autor: News.ro
Sorin Cîmpeanu anunţă că peste 225.000 de elevi s-au înscris pentru cursurile de recuperare a materiei / FOTO Arhivă
Sorin Cîmpeanu anunţă că peste 225.000 de elevi s-au înscris pentru cursurile de recuperare a materiei / FOTO Arhivă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, sâmbătă seară, că peste 225.000 de elevi s-au înscris pentru a urma ore remediale, iar aceştia vor putea participa fizic la ore, dacă localitatea are o incidenţă mai mică de 6 la mie.

”Este permis accesul elevilor în cadrul programului orelor remediale, indiferent de scenariu, indiferent de clasă. Ce s-a pierdut din cauza predării on-line nu poate fi recuperat tot prin predare online, e nevoie de prezentă fizică”, a declarant, sâmbătă seară, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a anuţat că, vineri, erau înscrişi pentru ore remediale 75.000 de elevi în învăţământul primar, 60.000 în învăţământul gimnazial şi 90.000 în învăţământul liceal.

”Toţi vor putea să meagă la orele remediale fără a se ţine seama de scenariul în care funcţionează şcoală, dar cu respectarea normelor”,  mai precizat ministrul.

Orele remediale vizează recuperarea de către elevi a materiei predate în timpul panemiei.

Ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii nr. 3.459/280/06.03.2021 prevede că este permisă organizarea cu prezenţa fizică, în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a:

- simulărilor examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali;

- evaluărilor naţionale;

- orelor remediale pentru toate clasele.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările