Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Sorin Cîmpeanu a anunţat examen scris pentru toţi cei care doresc să devină directori de şcoli

1
26 Apr 2021 11:33:04
Autor: News.ro
Sorin Cîmpeanu a anunţat că mandatele tuturor directorillor de şcoli expiră la 5 august
Sorin Cîmpeanu a anunţat că mandatele tuturor directorillor de şcoli expiră la 5 august

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat organizarea unui examen scris pentru toţi cei care doresc să devină directori în unităţi de învăţământ, iar cei care vor lua la această testare minim nota 7 vor susţine apoi interviuri.

“Este un obiectiv de bază în programul “România Educată” acela care vizează guvernanţa şcolilor, guvernanţa şcolilor este coloana vertebrală a sistemului de educaţie, degeaba poţi să adaugi masă musculară dacă nu ai o coloană vertebrală profesionistă, organizăm aceste concursuri începând cu un examen scris în data de 27 iulie. Intenţionăm să organizăm acest examen scris în care se vor putea prezenta toţi care cei aspiră la funcţia de director sau director adjunct într-o unitate de învăţământ preuniversitar”, a declarat luni, Sorin Cîmpeanu. 
El a explicat că acest examen scris urmează să testeze de la abilităţile cognitive până la cele manageriale.
Ministrul Educaţiei a precizat că ia în calcul înfiinţarea unui post de director administrativ în cadrul unităţilor de învăţământ. 
“Ne gândim ca această poziţie de director educaţional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin PNRR. (…) Sunt 4,4 miliarde de euro pentru susţinerea proiectului România educată, este vorba de investiţii de infrastructură, dotări, digitalizare, reducerea abandonului şcolar, partea de învăţământ profesional, dual, partea de educaţiei timpurie, de creşe”, a transmis Sorin Cîmpeanu.
El a mai anunţat că pe data de 5 august expiră mandatele directorilor tuturor şcolilor din România. 
“În data de 5 august vor expira toate mandatele conducerilor şcolilor din România. Deci este nevoie să organizăm această primă etapă, urmată de interviuri pentru cei care promovează prima etapă, nota minimă va fi 7, cei care promovează prima etapă se pot înscrie în septembrie şi în octombrie la concursurile care se vor susţine în fiecare şcoală”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ella15 Ella15
27.04.2021, 18:47:26

Testeza-i psihologic intai,dar pe bune, ca multi au luat-o razna, multi se cred stapani pe viata, ca pe tarlaua lor. Fa-le timp limitat de stat in functie, ca au niște apucaturi ciudate, ca sa nu mai zic ce averi din salariul de bugetarii. Ei cred ca daca nu esti de acord cu ei, ca profesor, tb sa fii eliminat din scoala. Se vad iesind cu picioarele inainte din "fonctie". Aia a copiilor mei a făcut niste abuzurile abominabile masluite de isj, doar ptr ca are carnet de partid si cotizeaza lunar.Cum sa umilești tu oamenii care nu sunt de acord cu tine?cum sa ii pui sa aiba grija de copiii tai, cat timp ai tu sedinte, doar ptr ca ei iti sunt subordonati? Cum sa ceri spaga ptr post in scoala, spaga ca e ziua ta, spaga ca Craciunul?cumva sa masluiesti note, doar ca vin parintii cu bani?cate mizerii sunt in sistem la care se inchid ochii. Cine ia gradatia de merit, alea care pupa fundul directorului si care sunt praf la ore. Daca stai sa asculți un profesor care are nenorocul sa fie intr-o astfel de scoala, ramai perplex. Totul se invarte in jurul banului, nu au interes sa le meargă bine copiilor nostri. Rusine, concursuri la care ei stou deja raspunsurile prin mailuri date cu o seara inainte. Mai ies unele la pensie si spun tot ce se intampla in cocinile alea mangeriate de astfel de oameni.

Modifică Setările