Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Sorin Cîmpeanu, despre folosirea testelor de salivă: La decizia şcolii, vor putea fi administrate la domiciliu sau în şcoală

0
18 Nov 2021 19:23:37
Autor: Cristina Morozan
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi,  referitor la procedura de administrare a testelor rapide antigen din salivă la elevi că acestea vor putea fi administrate copiilor atât la şcoală, cât şi acasă, de către părinţi, decizia urmând a fi luată de fiecare şcoală sau grădiniţă, la nivel de Consiliu de Administraţie. Ministrul a menţionat de asemenea că testele vor ajunge în şcoli la începutul săptămânii viitoare.

„Dacă testul de salivă este pozitiv şi se face testul PCR, elevul aduce rezultatul negativ al testului PCR şi poate continua cu prezenţă fizică. 

Dacă nu se face testul sau dacă testul PCR confirmă rezultatul testului de salivă, elevul va rămâne la domiciliu vreme de 14 zile”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit lui, la decizia şcolii, testele vor putea fi adminstrate la domiciliu de către părinţi sau în şcoală. 
 
„La decizia şcolii, testele vor putea fi administrate la domiciliu, de către părinţi sau sub supravegherea părinţilor sau a reprezentanţilor legali sau în şcoală. Atunci când există dorinţa colegilor, cadre didactice pentru a fi administrate în şcoală, este nevoie şi de acordul părinţilor. Acordul părinţilor va fi exprimat într-un formular pentru care am agreat că va fi elaborat de către Ministerul Sănătăţii”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, rezultatul va putea fi trimis în scris sau pe e-mail dirigintelui sau învăţătorului sau persoanelor desemnate în şcoală. 

„Este foarte posibil, pentru a acoperi toate situaţiile, ca în ziua de vineri fiecărui elev sau copil de grădiniţă să i se pună la dispoziţie două teste pentru săptămâna următoare, dacă părinţii decid să le facă acasă evident că nu e nevoie de acordul părinţilor, pentru că ei înşişi le administrează. Dacă profesorii în şcoală, prin decizia Consiliului de Administraţie consideră că administrarea poate fi organizată în şcoală, copilul va merge cu cele două teste sau cu testul de luni şi testul de joi pentru a fi administrat în şcoală sub supravegherea cadrelor didactice. Oricum testele vor fi la copii”, a mai menţionat ministru Educaţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările