Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Sorin Cîmpeanu, despre profesorul care apărea într-o fotografie cu masca desenată: „Imaginea a fost modificată în Photoshop de către Inspectoratul de Poliţie”

1
30 Mar 2021 23:32:04
Autor: News.ro
Profesor din Suceava cu masca de protecţie „desenată” / FOTO IPJ Suceava
Profesor din Suceava cu masca de protecţie „desenată” / FOTO IPJ Suceava

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că greşeala îi aparţine profesorului de matematică din Suceava care s-a prezentat în faţa elevilor fără a purta masca de protecţie, dar a sugerat că cel care a desenat masca pe fotografia transmisă presei poate fi depistat cu uşurinţă.

Sorin Cîmpeanu a vorbit, marţi seară, la Digi 24, despre profesorul din Suceava care apare într-o fotografie cu o mască desenată: 

„E regretabil. A fost un eveniment, sigur că am cerut o raportare la Inspectoratul Şcolar Suceava pentru că imaginea este de la Inspectoratul de Poliţie Suceava, sunt două lucruri diferite. Avea ca subiect delincvenţa juvenilă. Profesorul de matematică a vrut să aibă o scurtă expunere fără mască. Total greşit. Sancţionabil. Este o greşeală. au făcut-o şi alţii, mai cunoscuţi decât un profesor de matematică din Suceava, cu tot respectul pentru profesorii de matematică de oriunde şi nu numai de matematică”. 
 
Ministrul Educaţiei spune că imaginea a fost modificată, iar autorul poate fi depistat.
 
„Imaginea a fost modificată în Photoshop de IPJ Suceava. Eu cred că e uşor de găsit (cel care a desenat masca - n.r.). Sigur, e greu ca într-un judeţ un inspectorat să dea vina pe alt inspectorat, dar cred că vedem lucrurile clar. Pe site-ul IPJ Suceava apare o poză photoshopată. Cine a photoshopat-o, uşor de ghicit. Greşeala îi aparţine profesorului de matematică, fără doar şi poate”, a declarat Cîmpeanu.
 
Întrebat dacă se pot plânge copii de profesorii care nu poartă mască, Sorin Cîmpeanu a explicat că aceste situaţii trebuie semnalate conducerii şcolii.
 
„Da, trebuie semnalate aceste situaţii, clar. Trebuie semnalate în primul rând conducerii şcolii. Facem atâtea eforturi pentru a demonstra că în  şcoli se respectă regulile pentru a ţine şcolile deschise, încât lucrurile acestea trebuie sancţionate. Nu ai ce să cauţi fără mască în faţa elevilor”, a declarat Cînpeanu.
 
Inspectoratul Şcolar şi Poliţia Judeţeană Suceava fac anchete interne după ce IPS a transmis, alături de un comunicat privind o acţiune desfăşurată în licee, o fotografie editată pe calculator, în care un profesor are masca de protecţie „desenată”. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Eduard
31.03.2021, 11:53:11

Parca domnul ministru a spus ca in scoli se respecta mai riguros decat in alte parti masurile anticovid. Acum are ocazia sa constate cat de riguros se respecta de fapt si poate isi revizuieste pozitia referitoare la mentinerea lor deschise .

Modifică Setările