Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Sorin Cîmpeanu: Doar 66% din elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris la bacalaureat, mai puţin decât în alţi ani

1
11 Jun 2021 22:06:53
Autor: News.ro
Sub 70% din absolvenţii de anul acesta s-au înscris la bacalaureat
Sub 70% din absolvenţii de anul acesta s-au înscris la bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri seară, că doar 66% din elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris pentru a susţine examenul de bacalaureat, mai puţin decât în alţi ani.

Ministrul a precizat că există îngrijorări în rândul specialiştilor cu privire la riscul de abandon şcolar, problemele generate de pandemie suprapunându-se peste cele cronice ale educaţiei din România.
 
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, că problemele generate de pandemie s-au suprapus peste cele cronice din învăţământul românesc şi au amplificat discrepanţa dintre rural şi urban.
 
”Amplificarea acestor diferenţe a generat, pe de o parte, renunţarea la şcoală. Vedem, din păcate, şi în numărul celor înscrişi pentru examenul de bacalaureat, care sunt doar 114.000 din promoţia curentă, formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a. 66% înscrişi la examenul de bacalaureat  din promoţia curentă - 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 elevi de clasa a XIII-a. Este un procent mai mic decât în anii anterior, procentul celor înscrişi la Bacalaureat”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.
 
Ministrul a explicat că există îngrijorări în urma acestei situaţii.
 
”Asta a creat îngrjorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar. Pe de altă parte, din păcate, vedem doar săptpmâna aceasta numeroase cazuri de bullyng – un element îngrijorător (...) este tot o consecinţă a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educaţional, dar şi în planul tulburărilor sociale, comportamentale”, a mai afirmat ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Florescu Constantin
11.06.2021, 22:46:22

Este perfect. Ptr ce sa faca scoala ?Nu mai bine se inscriu in pnl, usr, plus?

-3 (3 voturi)
Modifică Setările