Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Sorin Cîmpeanu: E nevoie de educaţie sexuală în şcoli. Problema poate fi realizată cunoscând realităţile

8
18 Jun 2021 12:42:37
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Sorin Cîmpeanu spune că este nevoie de educaţie sexuală în şcoli şi că problema poate fi tratată „cu înţelepciune şi cunoscând realităţile”. El a oferit ca exemplu comunităţile în care părinţii şi copiii locuiesc într-o singură cameră şi unde lacunele referitoare la educaţia sexuală apar şi la minor, dar şi la adult.

„Se poate tranşa cu înţelepciune şi cunoscând, mai cu seamă, realităţile. Am primit înainte să intru în emisiune un mesaj de la o învăţătoare din Sibiu, care îmi spunea cam cum se întâmplă lucrurile în realitate în acel mediu în care mai toţi elevii pe care îi are dorm în aceeaşi cameră cu părinţii, cu fraţii lor. (...) Acolo avem într-adevăr acele mame extrem de tinere, acolo avem o lipsă de educaţie sexuală atât la nivelul elevilor, dar şi la nivelul părinţilor, pentru că, am spus, strategia aceea de educaţie parentală, lansată în anul 2018, era binevenită, nu ştiu de ce am oprit-o. Deci, este nevoie de educaţie sexuală”, a spus joi seara ministrul Educaţiei, la B1 TV, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că este familiarizat cu programa opţionalului de educaţie sanitară, despre care spune că „are toate acele lucruri necesare”, dar că nu este convins că acesta este predat în mod corespunzător.

„Nu are rost să mai încercăm să mascăm lucrurile care sunt evidente, că, am văzut, a venit pandemia, le-a pus în lumina reflectoarelor pe toate acele probleme cronice pe care am încercat să le cosmetizăm şi am văzut dintr-o dată şi mai mult cât de grave sunt. N-are rost să mascăm acele probleme. Programa pentru educaţie sanitară credeţi-mă că o cunosc şi, într-adevăr, ea are toate acele lucruri necesare. A fost surprinzător chiar şi pentru mine, atunci când am analizat problema şi am ajuns la clasa a XI-a, am zis wow, deci acolo este chiar totul. Doar că este o disciplină opţională, care se numeşte altfel, care este făcută de 3-4-5-6% dintre elevi, optează pentru acea disciplină, şi care nu sunt absolut sigur că se face în toate şcolile aşa cum ar trebui să se facă de către profesori”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Educaţia sexuală a iscat dezbateri aprinse în Parlament. USR PLUS este singura formaţiune politică de acord cu solicitările preşedintelui. În schimb, liderii UDMR s-au ferit să îşi spună părerea cu privire la acest subiect.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Dream Pervertor
18.06.2021, 12:49:31

..cursurile sa le predea, aplicat, Ioana Lazar, amanta ministrului!

+1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
18.06.2021, 13:06:07

Comentariu considerat abuziv.

dumitru bogdan
18.06.2021, 12:50:53

Tu cum ai învățat sa faci copii? Te-au dat ai tai la meditații? Asta tine mai mult de educația din familie, de ce vede copilul în familie.

-4 (6 voturi)
Capelin Amar
18.06.2021, 12:52:55

De educație sexuală au nevoie cei care nu vin la școală. Cum rezolvi dilema?

-6 (8 voturi)
Eduard
18.06.2021, 13:59:39

De data aceasta domnul ministru are dreptate.

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările