Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Sorin Cîmpeanu: Evaluările la doi ani din gimnaziu ne vor arăta unde suntem după un an de predare online. Vom lua o decizie

1
1 Mar 2021 10:56:53
Autor: Daniela Serb
Evaluările la clasele mici s-ar pute ţine în acest an cu elevii în bănci
Evaluările la clasele mici s-ar pute ţine în acest an cu elevii în bănci

Ministrul Educaţiei a declarat că, anul acesta, cel mai probabil, vor fi organizate evaluările de la clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a, după ce anul trecut acestea au fost suspendate din cauza pandemiei. Sorin Cimpeanu consideră că ele sunt un indicator al nivelului elevilor după un an de predare online.

Cîmpeanu a declarat pentru Edupedu.ro. că, de obicei, aceste evaluări erau organizate în aprilie-mai. ”Pentru anul acesta vom lua o decizie; consider ca sunt foarte importante pentru a putea şti unde ne aflăm după aproape un an de predare online, dar organizarea să fie la nivelul fiecărei şcoli/clase”, a spus ministrul Educaţiei. 

La clasa a II-a, elevii susţin testarea la Limba română – Scris, Limba română – Citit şi Matematică, în timp ce la clasa a IV-a, elevii vor fi evaluaţi la Limba română şi la Matematică. Testarea pentru clasa a VI-a este organizată la Limbă şi comunicare şi la Ştiinţe ale Naturii.

Notele obţinute în urma acestor evaluări nu se trec în catalog, ci sunt instrumente de lucru în aprecierea nivelului de pregătire a elevilor. Evaluarea ar trebui urmată, conform legii, de întocmirea unui plan de recuperare a materiei pentru fiecare elev identificat cu probleme.  

De regulă, examenele se ţin cu elevii în bănci. Anul trecut, din cauza pandemiei, evaluările din gimnaziu au fost anulate. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alexandru Preda
1.03.2021, 23:45:48

Alta gogomănie. Asta ne mai trebuia, zapaceala cu niște testari cu rezultat codificat.

Modifică Setările