Sorin Cîmpeanu s-a referit, sâmbătă, la Digi24, la concluziile unui studiu din care reiese că elevii intră şi ies din şcoală fără să înţeleagă un text.
„Este o concluzie tristă. Acelaşi lucru ni le spun testele PISA, acelaşi lucru ni le spun rezultatele la examenele naţionale, acelaşi lucru ni-l spune mediul universitar atunci când se plânge de calitatea slabă a absolvenţilor din învăţământul preuniveristar când intră pe băncile facultăţii, uitând de multe ori că sunt rezultatul formării unor profesori care la rândul lor au fost formaţi în mediul universitar”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Ministrul spune că s-a ajuns la un „punct de minim” în educaţie.
„Este o confirmare tristă a acestei situaţii, este o confirmare a ceea ce spun cu maximă onestitate, fără emfază şi cu tristeţe că am ajuns cu calitatea educaţiei într-un punct de minim, că dacă nici acum nu vom înţelege să ne redresăm având o serie de oportunităţi pe care aş îndrăzni să le menţionez, faptul că s-a finalizat proiectul România educată şi că trebuie să fie implementat, există voinţă politică pentru adoptarea unei legislativ care să operaţionalizeze proiectul România educată, simultan cu existenţa unor respuse din PNRR, fără să consider PNRR un panaceu pentru că am observat şi această tendinţă. Nu, nu este un panaceu, dar este o sursă importantă, este o oportunitate unică 3,6 miliarde de euro investiţii pentru educaţie. Şi ăn acelaşi timp şi elemente precum nevoia de implementare de noi planuri cadru la liceu şi de revizuire a celorlaltor planuri cadru în septembrie 2023, planuri cadru care să aibă în spate, de data asta, un curriculum adecvat şi nu periat de formă”, a declarat Cîmpeanu.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
4 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
O fi din cauza maximei tale ”onestități”, nu crezi ? Dacă mai stai mult în funcție, ”onestule”, punctul minim de acum o să fie peste câțiva ani mai maxim.
pai de la un ministru incapabil sa utilizeze o aplicatie online, cum aisgur recunostea, ce pretentii putem avea in privinta calitatii generale a invatamamntului? cand principala lui grija pare segregarea liceelor pe baza de elevi cu pile care pot cumpara subiectele la admiterea organizata d de liceu , si resul populimii, e logic ca se duce tot in jos calitatea intanmantui...de cand e ministru nu a venit cu nici o idee de reducere si reorganizare a materiei, umbla numai cu prostii de genul o singurA NOTA PE AN(DE ce si aia? nu cumva stresam copii sau ii mai facem pe niste rataciti sa invete si ies din turma de analfabti?)
In primul rand, trebuie ridicat nivelul invatamantului superior si eliminati studentii analfabeti functional care trec din an in an, ca sa nu ramana institutia fara finantare ! Trebuie desfiintate numeroasele universitati de pomina, la care predau profesori analfabeti si care nu sunt decat o afacere foarte rentabila ! Profesorii analfabeti functional, trebuie eliminati din scoli, iar elevii sa invete cuvantul "respect" cu toate sensurile sale. Profesoratul este o vocatie, nu doar o meserie banoasa ! Abia dupa aceea putem vorbi de invatamant de calitate.
Dar aplicăm metode „democrate” de la partenerii strategici, domnul ministru „minte”.