Şcoală

articolul anterior articolul urmator

STUDIU 6 din 10 părinţi cred că programul încărcat influenţează sănătatea copiilor

0
20 Sep 2019 14:50:27
Autor: Simona Chirciu

Copiii sunt stresaţi atât la şcoală, cât şi acasă, asta arată un studiu realizat de Asociaţia Mame pentru Mame. Aproximativ 58% dintre părinţii din România cred că programul încărcat al copiilor are un efect asupra sănătăţii lor, cauzând dureri de cap.

Studiul derulat în luna februarie, pe un eşantion de 1.009 respondenţi, a indicat şi faptul că aproximativ 67% dintre părinţi cred că durerile de cap pot fi cauzate şi de stresul de acasă. Durerile de cap par să aibă o perioadă de vârf în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani. Potrivit cercetării, cei mai mulţi părinţi cred că durerile de cap acuzate de copiii lor sunt reale şi că nu sunt o scuză pentru a scăpa de şcoală. 

Una dintre cauzele care stau la baza declanşării acestora este în opinia respondenţilor, programul copiilor, ce include şcoala şi activităţile extraşcolare.

„Copiii din ziua de azi suferă de ceva ce noi nu trăiam în anii 80, când copilărea generaţia noastră, a părinţilor actuali: suferă de stres. Şcoala e super-solicitantă, iar acasă primesc o încărcătură de multe ori prea mare de activităţi extraşcolare”, spune Ana Măiţă, preşedintele Asociaţiei Mame pentru Mame. Vrem sa fie cei mai buni şi să se dezvolte în multe direcţii, dar cu ce preţ? subliniază Măiţă. Rezultatele studiului au mai indicat şi faptul că doar 4 din 10 părinţi vorbesc regulat cu copiii despre durerile acestora, conform rfi.ro. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii