articolul urmator

Subfinanţarea cronică a educaţiei

4
7 Dec 2012 16:15:09
Tincuta Apateanu

4 Comentarii

Gorbaciov
8.12.2012, 01:48:48

prioritate ptr. revolutionari de carton + ARMATA Dl.DOGARU . Ce ramine din placinta care spuneti ca e PIB , ramine de vazut .!

+1 (1 vot)
Get0dac
8.12.2012, 13:24:44

Educatia este singura masura prin care putem rezolva problema tiganilor. Prin educarea copiilor tigani vom reusi sa ii aducem in secolul XXI. Prin investitii masive in case de copii si plasament, in gradinite, in scolile de MESERII, in licee si facultati cu profile updatate permanent la cererea de pe piata muncii.....astfel ne vom creea un viitor mai bun. Invatamant fara segregare etnica asa cum doresc unii cetateni ai patriei noastre. E mult mai greu pt. un ungur si un roman sa se dusmaneasca in conditiile in care se cunosc de pe bancile scolii. E mult mai greu sa urasti un tigan ce iti vorbeste frumos si al carui copil e la aceiasi gradinita cu copilul tau. Avem de ales...ce dorim?...sa crestem o generatie de copii care sa ne dea in cap pe strada?...care vor face coada la etnobotanice? ...care va umple Europa de hoti si tarfe? SAU DORIM CA NOUA GENERATIE SA NE SPRIJINE BATRANETILE PRIN CONTRIBUTII PLATITE LA SANATATE, PENSII....O GENERATIE MAI TOLERANTA, MAI PUTIN VIOLENTA, MAI PREGATITA IN MESERIILE ALESE. Sunt multe de spus...dar in esenta am spus destul.

+2 (2 voturi)
A. D.
5.01.2013, 00:28:45

Toata lumea are intentii bune! Dar nu iese nimic. Or fi obstacole ramase in umbra ?! Sigur n-o fi nevoie si de o economie in care sa lucreze absolventii ?

iooon ion
5.02.2013, 16:18:00

sunt doua domenii unde, de ani buni, aud ca nu sunt bani, deci n-avem ce sa cerem in plus: educatie si sanatate. in sanatate, nimeni nu stie cat costa un act medical (adica, de cand intra bolnavul pe usa spitalului pana cand iese, cu problema rezolvata). si totusi toti cer bani. cand vorbim despre educatie, iar discutam de bani. ca nu sunt bani. sau discutiile se poarta in termeni imobiliari (ce scoli proaste avem, cu toalete murdare si mobilier invechit). toate acestea in loc sa discutam de continutul problemei: curicula si pregatirea profesorilor. cu alte cuvinte, de ce se intampla in timpul unei ore de curs. de aici ar trebui sa plece discutia. eu, ca cetatean ce plateste o carca de impozite, nu as fi deacord ca actualul sistem de invatamant sa primeasca mai multi bani.