Suspendarea cursurilor a blocat accesul la educaţie pentru 600.000 de copii din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Datele ştiinţifice ale
caracteristicilor de performanţă medicală a testelor moleculare cu salivă evidenţiate
de peste 300 de studii de specialitate
Datele ştiinţifice ale caracteristicilor de performanţă medicală a testelor moleculare cu salivă evidenţiate de peste 300 de studii de specialitate

Salvaţi Copiii solicită Ministerului Sănătăţii măsuri urgente pentru sprijinirea Ministerului Educaţiei prin validarea testelor salivare rapide şi asigurarea, în special în unităţile şcolare cu număr mare de elevi, a personalului medical care să le aplice corespunzător. Nu mai puţin de 600.000 de copii au avut de suferit după ce au fost suspendate cursurile.

Suspendarea cursurilor şcolare şi impredictibilitatea aplicării scenariilor de participare şcolară în contextul epidemiei de COVID-19 au produs un impact considerabil asupra copiilor şi familiilor lor, blocând accesul la educaţie pentru 600.000 de copii şi cauzând decalaje prea mari pentru care programele remediale sunt insuficiente.

Analizele Salvaţi Copiii au demonstrat un veritabil interes din partea cadrelor didactice şi a elevilor pentru redeschiderea şcolilor, mai mult de trei sferturi dintre educatori, învăţători şi profesori considerând că prezenţa fizică a copiilor la clasă este unica soluţie pentru învăţare reală, arată un comunicat remis de Salvaţi Copiii. 

Oficialii organizaţiei mai spun că în această perioadă, atenţia trebuie concentrată pe îndeplinirea următoarelor trei obiective:  pregătirea şcolilor pentru reînceperea anului şcolar, prevenirea apariţiei de focare de COVID-19 în şcoli prin introducerea testelor cu salivă rapide şi non-invazive singura cale de asigurare a continuităţii prezenţei fizice la clasă a unui număr cât mai mare de copii şi de evitare a închiderii unităţilor de învăţământ şi intensificarea programului naţional de vaccinare a cadrelor didactice şi a personalului auxiliar, atât pentru protecţia personală, cât şi pentru protecţia copiilor împotriva noilor mutaţii ale virusului SARS-Cov-2 care provoacă îmbolnăviri severe chiar şi în cazul lor.

,,Ne determină să solicităm autorităţilor pregătirea şcolilor pentru organizarea de grupe de educaţie remedială pe timpul verii pentru cel puţin 600.000 de copii şi, pentru anul şcolar 2021-2022, reanalizarea curriculum-ului şcolar şi adaptarea acestuia la noua stare a învăţământului românesc”, au declarat reprezentanţii Salvaţi Copii România. 

„Sunt convinsă de faptul că educaţia şcolară reprezintă în acest moment, când fiecare dintre noi resimte oboseala unui an plin de incertitudini şi îngrijorări pentru sănătatea noastră şi a celor dragi, cel mai important obiectiv. Ne priveşte pe toţi, fie că suntem părinţi sau nu, fie că lucrăm în acest domeniu ori în altul. Doar solidaritatea tuturor pentru ca fiecărui copil să-i fie respectat dreptul la educaţie de calitate mai poate salva viitorul educaţional al acestei ţări.”, declară Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite