Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Suspendarea cursurilor şcolare la Iaşi a fost declarată nelegală de tribunal

0
20 Nov 2020 10:34:21
Autor: Daniela Serb
La Iaşi, tribunalul a declarat nelegală decizia de suspendare a cursurilor faţă în faţă
La Iaşi, tribunalul a declarat nelegală decizia de suspendare a cursurilor faţă în faţă

Asociaţia Şcolilor Particulare a cerut anularea parţială a hotărârii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi care prevede suspendarea activităţilor didactice faţă în faţă în şcoli şi a obţinut o primă victorie. Tribunalul Iaşi a admis cererea de anulare a unor articole.

„Instanţa a admis ca fiind neleală prevederea prin care au fost suspendate activităţile didactice faţă în faţă în unităţile de învăţământ”, transmite Asociaţia Şcolilor Particulare.
Pe 25 noiembrie urmează să aiibă loc primul termen în procesul în care Asociaţia Şcolilor Particulare a cerut şi anularea prevederilor ordinului de ministru şi a hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care au fost suspendate activităţile didactice faţă în faţă în toate şcolile din România, potrivit Digi24.
„Înţelegem să contribuim la ameliorarea situaţiei epidemiologice din ţara noastră, înţelegem că măsura suspendării cursurilor faţă în faţă este o măsură care este necesară în anumite situaţii, dar nu înţelegem de ce se adoptă o astfel de măsură fără o analiză serioasă, de ce se adoptă o astfel de măsură la nivel general. Poate copiii din grădiniţe, din clasele primare mici şi din clasele de final de nivel ar fi putut să vină la şcoală. Poate şcolile din zonele în care incidenţa este scăzută ar fi putut funcţiona. Poate pe viitor vom reuşi să punem educaţia acolo unde este locul ei în societatea românească” - susţin reprezentanţii Asociaţiei Şcolilor Particulare.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările