Şcoală

articolul anterior articolul urmator

„Tentativă de fraudă” la concursul pentru postul de director la Colegiul Gheorghe Şincai din Bucureşti. Un membru al comisiei a chemat Poliţia

3
8 Dec 2021 17:21:46
Autor: Mălina Gîndu
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Un membru al comisiei de evaluare în proba de interviu pentru postul de director de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Bucureşti a chemat poliţia pentru a reclama o tentativă de fraudare a examenului.

Instituţia a publicat vineri, 26 noiembrie, situaţia rezultatelor la concurs şi a menţionat în dreptul colegiului din Sectorul 4 „concurs suspendat”. Era prima situaţie de acest fel la nivelul acestui concurs de angajare pentru directorii de şcoli, licee şi grădiniţe, potrivit Edupedu.
 
Una dintre candidatele pentru postul de director primise o notă insuficientă pentru a promova concursul, însă aceasta a fost anulată sâmbătă, când sintagma „concurs suspendat” a fost înlocuită fără nicio explicaţie din partea Inspectoratului Şcolar cu „reprogramat” pentru toţi candidaţii.
 
Inspectoratul Şcolar din Bucureşti anunţa marţi că suspendă concursul de directori la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti. Miercuri, în ultima zi în care se poate da concursul, conform calendarului oficial, comisia s-a reunit pentru a relua intervievarea candidaţilor. 
 
Un membru al acesteia, Tudor Dobrescu, reprezentant al Consiliului Local Sector 3, a declarat pentru Edupedu.ro că a sunat la 112 pentru a reclama fraudarea examenului, după ce candidata care primise iniţial notă insufiecientă s-a prezentat pentru reevaluare. 
 
El a atras atenţia că reevaluarea acesteia nu ar fi valabilă: „Am refuzat să particip la această activitate. Am sunat la 112 să reclam fraudarea examenului”, a afirmat Tudor Dobrescu pentru sursa menţionată.
 
Ulterior, Dobrescu a spus că intenţionează de asemenea să redacteze o reclamaţie la DNA pe tema acestui caz.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

zero
8.12.2021, 17:47:17

Cu Partidul lor in frunte vor fraude Multe,Multe!

+2 (2 voturi)
minciuna.ro
8.12.2021, 21:22:28

. România educată Directori de școală, bani pe blid, Spuneți-ne, care-i taxa la partid? Politruci - inspectori contingenți, Lipitori de-afișe, curieri cu genți, Domnule ministru - dascăli triști, Președinte controlat de securiști, Când învățământul e la faliment, Cum să vă trimit un compliment?

-1 (1 vot)
Baltagul
10.12.2021, 01:56:43

Tudor Dobrescu, reprezentant al Consiliului Local Sector 3, a declarat pentru Edupedu.ro că a sunat la 112 pentru a reclama fraudarea examenului, Daca facea treaba asta, in Occident,incasa Euro.5.000 amenda,pentru folosirea acestui numar de tele in mod abuziv!! 112 se suna NUMAI in cazuri de accidente/violenta,pericol de viata.Vai de mama noastra de needucati ce suntem..

Modifică Setările