Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Testele de salivă pentru săptămâna viitoare sunt insuficiente. Ministerul Educaţiei a solicitat DSU graficul de aprovizionare | DOCUMENT

0
8 Dec 2021 19:45:59
Autor: News.ro
Ministerul Educaţiei a cerut şi ca la următoarele livrări testele să fie ambalate individual sau la la seturi de câte două.  Foto: Arhivă
Ministerul Educaţiei a cerut şi ca la următoarele livrări testele să fie ambalate individual sau la la seturi de câte două.  Foto: Arhivă

Ministerul Educaţiei a solicitat, miercuri, DSU graficul de aprovizionare eşalonată cu teste de salivă. Potrivit documentului emis de Minister, testele primite au fost deja distribuite către unităţile de învăţământ pentru a fi utilizate în această săptămână, iar diferenţa rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna următoare 13-19 decembrie.

Ministerul Educaţiei s-a adresat DSU, secretarului de stat Raed Arafat, şi a cerut să-i fie transmis ”cu celeritate” graficul de aprovizionare eşalonată cu teste de salivă. 

Argumentele Ministerului Educaţiei sunt că testele primite au fost distribuite către şcoli pentru a fi administrate în săptămâna 6 - 12 decembrie, iar cele rămase nu acoperă necesarul pentru săptămâna următoare, fiind insuficiente chiar şi pentru ziiua de luni, 13 decembrie, după cum indică datele primite de la inspectoratele şcolare. 
 
De asemenea, ministerul a cerut şi ca la următoarele livrări testele să fie ambalate individual sau la la seturi de câte două. 

Documentul adresat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).
 


 

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu anunţa în 25 noiembrie că datele primite de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă arată că la acea dată urmau să fie distribuite în teritoriu 6,5 milioane de teste în două tranşe, dintr-un total de 12 milioane de teste contractate în primul lot. 

 
”Termenele de livrare au fost 24 noiembrie, 2 decembrie şi 9 decembrie, din motive obiective termenul de 24 noiembrie a suferit o întârziere de o zi, să sperăm că nu vom avea întârzieri pentru următoarele livrări planificate”, a afirmat atunci ministrul Educaţiei. 
 
Informaţia referitoare la stocul insuficient de teste de salivă a fost iniţial difuzată de educatieprivata.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările