Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Traian Băsescu vrea să accepte tinerii din Republica Moldova la olimpiadele şcolare organizate în România

2
3 Aug 2013 12:42:22
Autor: Mediafax
Traian Băsescu vrea să trimită elevii din afara graniţelor la olimpiadele şcolare FOTO Mediafax
Traian Băsescu vrea să trimită elevii din afara graniţelor la olimpiadele şcolare FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a promis sâmbătă, la Sulina, că va discuta cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Educaţiei despre posibilitatea ca şi tinerii români care învaţă în afara graniţelor să poată participa la olimpiadele şcolare organizate în România.

Şeful statului a fost întrebat cu privire la această posibilitate de o tânără elevă din Republica Moldova, participantă la tabăra ARC de la Sulina, pentru tinerii români din afara graniţelor ţării.

"Bună întrebare. Îţi mărturisesc că nu sunt pregătit, dar convingerea mea este că se poate şi te asigur că o să discut cu premierul şi cu ministrul Educaţiei să puteţi participa la olimpiadele naţionale din România (…) Deci cred că se va putea, nu ne-a venit ideea până acum, dar e o idée bună", i-a răspuns şeful statului.

De asemenea, Băsescu a ţinut să îi felicite pe studenţii bursieri din Republica Moldova la universităţile din România pentru că reuşesc performanţa să termine studiile ca şefi de promoţie.

"Aş vrea să felicit pentru performanţa în universităţi a studenţilor din Republica Moldova care pe unde sunt, termină şefi de promoţie. E extraordinar, felicitări", a spus el.

Băsescu le-a spus tinerilor din tabără că se bucură că au sentimentul că se află acasă atunci când vin în România, adăugând că şi el are acelaşi sentiment de fiecare dată când merge la Chişinău şi că pentru a descrie această realitate se potriveşte dictonul "sângele apă nu se face".

"Mă bucur că începeţi să aveţi sentimentul că sunteţi acasă când veniţi în România. Toţi am trecut prin 50 de ani când ni s-a spus că este altfel, dar aici se potriveşte foarte bine vorba românească că ‘sângele apă nu se face’. Nu ai cum să schimbi lucrurile", a spus Băsescu.

El a mai arătat că Guvernul va mări numărul de burse pentru tinerii din Republica Moldova de la 5.500 în acest an la 6.000 în anul şcolar 2014-2015.

Preşedintele a mai arătat că e la curent cu plângerile unor tineri români din Republica Moldova sau Ucraina cărora le este întârziată acordarea cetăţeniei române la terminarea studiilor de liceu sau facultate în România. "Ştiu că sunt mici probleme birocratice, dar să nu ne credeţi perfecţi, nu am venit să vă spun că suntem o ţară cu o birocraţie perfectă", le-a spus Băsescu tinerilor.

Şeful statului le-a promis tinerilor că va continua şi în anii următori acest program de tabere de la Sulina, el interesându-se şi dacă e bună mâncarea în tabără, unde fac plajă tinerii şi dacă li se oferă şi program la discotecă. "Cum e mâncarea? Program, discotecă vă organizează seara? Şi competiţii sportive (…) Unde faceţi plajă? Aici? Nu mergeţi la Gura Portiţei sau pe undeva?", a dialogat Băsescu cu tinerii, cu care a făcut apoi mai multe fotografii.

El a sosit la Sulina în jurul orei 10.00 cu un elicopter şi le-a spus jurnaliştilor că se va întoarce apoi la Neptun, unde a ajuns vineri seara. Băsescu şi soţia sa Maria au mers vineri seara şi la restaurantul Cireşica din staţiunea Olimp, petrecându-şi seara în compania Elenei Băsescu şi a soţului acesteia, dar şi a fratelui preşedintelui şi a soţiei acestuia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Carmen Florea
3.08.2013, 15:03:30

V-a concediat Felix? Are dreptate, nu meritati nici borta covrigului,darmite 50 lei... Nu mai e mult si va trebui sa-i pregatiti pesmetii,ca apa i-as da numai cand ploua,adica la 3 luni... Nu asteptati finalul tragic,mana pe saceala si la coada vacii,nefericiti latrinisti,arieni de 2 bani ruginiti.

+1 (1 vot)
Dan Paval
3.08.2013, 18:32:22

ASA ESTE: SINGELE APA NU SE FACE!

Modifică Setările