articolul anterior articolul urmator

Un centenar şi trei decenii

3
6 Dec 2018 13:59:07
Mirabela Amarandei

3 Comentarii

Podar
6.12.2018, 15:06:17

Educația...fireste, Ca absolut, e...necesara Da-n președinte...nu mocnește, Altceva decât...Gargara...! E tema...prezidențiala, Prin care el, se pregateste, Da ne servească o...Vrăjeală, Convins ca iar ne...Păcălește.! Deja sar multe...tonomate, Același cântec sa ne puna... Deoarece-s...îngrijorate, De...Educația romana...! Dar pan' acuma...ce-ați făcut... Nu ați văzut...gogomănia... De a cui frica ați ...tăcut... Trompetelor din...Romania...!?

Podar
6.12.2018, 15:18:49

Sau vreți sa faceți o...fanfara, Care..politic să-l ajute... Pe cel ce nu vrea sa dispară Fiindcă ...plimbarile-s...plăcute...!

ANA ROTARU
7.12.2018, 11:40:02

Un proiect trebuie văzut global şi mai apoi te duci spre sectorul respectiv, altfel rişti să te tot repeţi sau să vii cu nenumarate modificari, haos curat. Şcoala în mediu rural trebuie schimbată şi asta numai în urma reorganizării administrativ-teritoriale. Trebuie grupate comunele până la o populaţie de 30-40 de mii de locuitori, având un singur primar. În comuna cea mai reprezentativă se construieşte un campus pentru învăţământ gimnazial, profesional, internate, cantine, camine pentru cei vârstnici, spital, baze sportive (patinoare-bazine de înot), parc de minim 20 Ha, etc. Impozitul progresiv trebuie reintrodus. O să rezulte vreo 300 de primari din acestă categorie, iar oraşele se vor extinde dezvoltându-se în metropole. Regiunile se vor aplica pe cele istorice, divizându-se în maxim două. Dispar judeţele, toate actele administrative, financiare, se vor face prin intermediul unei reţele integrate de date. Orice amânare reprezintă un regres social cu impact catastrofal asupra naţiei. În locul prefecţilor apar guvernatorii de regiune, preşedinţii de consilii judeţene dispar, iar sarcinile lor sunt preluate de către senatori. Înfiinţarea a unui corp de armată pe fiecare regiune, care să includă şi rezerviştii. Trăiască naţia!