Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Un deputat PNL vrea introducerea „Istoriei Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim în România” ca materie obligatorie

10
18 Dec 2021 21:54:10
Autor: Mălina Gîndu
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Deputatul PNL Marilen Pirtea a anunţat că va depune în Parlament un proiect de lege prin care să fie introdusă în curricula şcolară studierea obligatorie a disciplinei „Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România”.

„La împlinirea a 32 de ani de la zilele Revoluţiei de la Timişoara din 1989, trăim cu stupefacţie într-o realitate post-adevăr, în care generaţii întregi de tineri sunt aproape complet lipsiţi de informaţia elementară despre Revoluţia de la Timişoara, despre schimbările de regim social şi politic produse în decembrie 1989(...) Este o ruşine naţională, atât pentru Ministerul Educaţiei, cât şi pentru dascălii din şcoli, faptul că cei care au iniţiat eliberarea ţării de sub dictatura comunistă, revoluţionarii Timişoarei nu se mai află în niciun capitol al istoriei recente predate în învăţământul preuniversitar”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL Timiş, deputatul Marilen Gabriel Pirtea, într-un comunicat de presă.
 
Liberalul a adăugat că este importantă studierea unei astfel de discipline în şcoli, aşa cum a fost legiferată recent şi studierea istoriei evreilor în liceele şi şcolile profesionale.
 
„Aşa cum a fost legiferat studiul obligatoriu al unei etape istorice specifice din secolul trecut, aici fiind vorba despre proiectul de lege care prevede studierea istoriei evreilor în licee şi şcoli profesionale, care a fost aprobat de Parlament şi promulgat deja de Preşedintele României în acest an, tot aşa este absolut necesar ca Parlamentul să aprobe completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 prin introducerea disciplinei şcolare «Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România» în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional, parte a trunchiului comun de discipline şcolare”, a conchis Marilen Pirtea, conform sursei citate.
 
Tot sâmbătă, deputatul PNL Ben Oni Ardelean a anunţat că va depune, săptămâna viitoare, în Parlament un proiect de lege privind înfiinţarea instituţiei Muzeului Naţional al Revoluţiei Anticomuniste din Decembrie 1989.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Alex Donciu
18.12.2021, 22:43:33

O idee bună. 1.Să vadă românii cum copii martirilor de la Timisoara au ajuns azi servitori lai Latifundiarilor născuți de strămosii lor.....Să vadă elevii câti tărani au rămas fără teren agricol după 1990 pentru că au fost obligati de foame să il vândă Latifundiarilor. 2.Să bage in Scoală și cum a agresat cu Armata România monarhistă Rusia revolutionară la 1918 in scopul de a omori sau alunga comunistii locali in asa fel incât să iasă la număr votul de lipire a Basarabiei la România. Să afle elevii de ce ne-a confiscat Rusia Tezaurul după ca guvernul român refuză negocierea, sa vadă elevii că România NU doreste Tezaurul pentru că se știe in culpă.... Să afle elevii că USA, America NU a recunoscut lipirea Basarabiei la România. 3.Să afle elevii că regele Carol I si Partidul National Liberal prin ministrul de interne Ionel Bratianu au pus Armata și jandarmii să EXTERMINE cu 11.000 de victime tărănimea răsculată la 1907. Să vadă elevii că ALTII s-au răsculat in număr mult mai mare impotriva boierimii dar au fost inecati in sânge de Armată și jandarmi. Să afle elevii că nimeni nu a fost tras la răspundere. Să vadă elevii Statuile criminalului genocidar Carol I, ridicate după 1990.

+2 (6 voturi)
Mironov George
18.12.2021, 22:48:23

Pentru nepotii sai poate sa mai introduca inca zece discipline obligatorii, dar sa-i lipseasca pe ceilalti elevi de tortura programului supraincarcat. Fiecare minte creata de parlamentar, vrea sa mai introduca cate o disciolina, dar nu-si pune problema numarului de ore pe care un elev le aloca scolii si pregatirii lectiilor acasa. parlamentarii au pus cruce invatamantului din Romania, prin introducerea in programa scolara a tot felul de verze: religie, geografie pana-n anul patru de liceu, istoria studiata pana si in facultatile tehnice.

+7 (7 voturi)
Dr. No
19.12.2021, 00:07:46

Pai nu e loc. In schimb a fost introdusă la comanda evident de conducători obligatoriu Istria evreilor și a holocaustului. Scandalos ce se întâmplă. Este clar că această clica trebuia scoasă ea din funcții și din istorie.

-14 (20 voturi)
Dab Lia
19.12.2021, 00:09:56

Sa se scoata din Parlament programul de rugaciune si sa se introduca program de nutritie , vedeti ce falci au domnii, crapa pe ei costumele.

+5 (5 voturi)
leonard crassas
19.12.2021, 00:45:58

Da este corect, dar sa spuna adevarul, cum a fost furata aceasta revolutie de catre secunzii comunisti ai vremurilor de atunci si de catre securisti, care nu vor fi pedepsiti, fiindca pana la terminarea procesului vor fi fosile . Ei au creat haos, genocid si au distrus Romania, care datorita lacomiei lor au globalizat tara si nea defaimat ca natiune in intreaga lume

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările