Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Un profesor de Matematică oferă meditaţii gratuit copiilor săraci din Sectorul 5, pentru examenele naţionale

1
18 Feb 2020 11:00:03
Autor: Simona Chirciu
Un profesor din Capitală oferă meditaţii gratuit la Matematică pentru copiii săraci FOTO: Arhivă
Un profesor din Capitală oferă meditaţii gratuit la Matematică pentru copiii săraci FOTO: Arhivă

Un profesor din Bucureşti oferă meditaţii gratuit la Matematică copiilor lipsiţi de posibilităţi materiale din Sectorul 5 al Capitalei, pentru ca aceştia să fie cât mai pregătiţi pentru Evaluarea Naţională, respectiv Bacalaureat.

Dascălul Alexandru Florian Săraru îşi doreşte ca examenul de Evaluare Naţională la Matematică, dar şi cel de Bacalaureat să nu le mai pună probleme elevilor şi nici părinţilor.

„Sunt mulţi părinţi care nu îşi permit să plătească un meditator, nici eu nu visam când eram mic să pot face pregătire suplimentară, acasă, cu un profesor. Tocmai din dorinţa de a  oferi şanse egale de reuşită la examene, pe drumul spre liceu, apoi spre facultate, am început să pregătesc gratis la matematică elevi, de la clasa I până la clasa a XII-a”, a explicat Alexandru Florian Săraru.

Profesorul de Matematică îi meditează pe elevi în zilele de marţi şi joi, de la ora 19:00, şi duminica, de la ora 18:30.

„Dreptul la educaţie este vital pentru orice societate. În România este garantat prin Constituţie, însă la nivel teoretic doar. În practică, lucrurile stau complet diferit. Profesorii nefiind remuneraţi suficient, nu pot avea aceeaşi disponibilitate pentru a susţine orele în condiţii normale. Astfel, apare necesitatea unor ore suplimentare pentru elevi, în particular, sub formă de meditaţii. Eu îmi doresc şi ca alţi colegi de-ai mei să se „molipsească” şi să înceapă să ofere gratuit pregătire şi la alte materii. De copiii noştri depinde viitorul nostru”, a mai menţionat profesorul.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gica Paunescu
19.02.2020, 11:57:41

Felicitari, dle profesor. Chiar daca-i ,, prima floare'', se mai pot alatura isi altii initiativei, astfel incat sa se poata face ,, primavara''. S-auzim de bine ! ( nici matematica nu-i o disciplina tocmai draga elevilor, trebuie tact si nu doar stiinta in predarea ei).

Modifică Setările