Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Valeriu Gheorghiţă: „Educaţia sanitară trebuie să înceapă timpuriu încă din şcoală, ca vaccinarea să fie văzută ca un act de normalitate”

7
12 Oct 2021 12:31:41
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Gov.ro
Foto Gov.ro

Preşedintele Comitetului de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că în ţara noastră sunt necesare programe de prevenţie, iar educaţia sanitară trebuie să înceapă timpuriu, încă din şcoală, astfel încât vaccinarea să fie percepută ca „un act de normalitate”.

„Cred că o lecţie importantă a pandemiei este că avem nevoie de nişte programe de prevenţie extrem de bine puse la punct, care să fie sustenabile şi care să creeze o perspectivă, şi educaţia sanitară (...) trebuie să înceapă timpuriu, încă din şcoală, pentru că vaccinarea trebuie percepută ca un act de normalitate şi nimic altceva, nimic ieşit din comun. Nu trebuie percepută ca un act de eroism sau un lucru care să te facă mai special", a afirmat el, la cea de-a III-a ediţie a videoconferinţei „Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea", organizată de Grupul de presă Bursa.

Valeriu Gheorghiţă a subliniat că vaccinarea este 1un lucru normal", care protejează faţă de boli. „Vaccinarea de decenii încoace este măsura considerată cost-eficientă, care poate să salveze mii şi milioane de vieţi", a explicat medicul.
 
Acesta a amintit că în România au fost primite mai mult de 20 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, dar rata de administrare este doar de 60%.
 
„În momentul acesta, România a reuşit să recepţioneze, graţie contractelor încheiate de Comisia Europeană în numele tuturor statelor membre, peste 20 de milioane de doze de vaccin. (...) Avem o rată de administrare de circa 60%. Am activat şi mecanismele de revânzare şi de donaţie, mecanisme care erau prevăzute în acel contract tocmai pentru a asigura un sprijin şi o accesibilitate pentru ţările în curs de dezvoltare sau ţările care nu au reuşit să acceseze devreme vaccinurile pentru protecţia populaţiei", a precizat medicul militar.
 
Gheorghiţă a mai subliniat că  reţeaua logistică privind imunizarea anti-COVID s-a realizat într-un timp „record" pentru ţara noastră, în aproximativ cinci săptămâni. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Giuseppe Unikat Golan junior.
12.10.2021, 12:35:48

poporul roman este un popor de grota. sute de mii de ani a trait SUB pamint, in grote. asta va iesi la iveala curind. de la asa niste indivizi nu poti astepta nimic. scoala nu se lipeste de ei. cu cit e mai gogonata si aberanta o minciuna cu atit o percep mai adevarata. nici macar de analfabeti nu vorbim aici.

+4 (8 voturi)
butelie ilie
12.10.2021, 12:53:06

"ca vaccinarea să fie văzută ca un act de normalitate” Si nu a fost timp 32 de ani?

-8 (12 voturi)
d4v1de 1sa
12.10.2021, 12:53:40

Daca tot "iubesti" atat de mult poporul roman, de ce nu te duci tu la poporul ala pe care-l iubesti?! Poate te retinem, patri-hotule....

-26 (28 voturi)
Stan Toma
12.10.2021, 12:36:17

Nimic despre tratamente ? Nimic despre ...nu avem in spital mergeti sa cumparati ? Nimic despre ...mergeti si duceti proba si va dau maine biletul de internare ca nu mai apuc loc de parcare ? La multi ani si multe intentii bune domnule Gheorghita !

-9 (13 voturi)
Giuseppe Unikat Golan junior.
12.10.2021, 12:49:29

Medicul Cristian Apetrei le-a mai transmis un mesaj românilor: „Şi, îmi pare rău să mă repet: dacă trăieşti în România, eşti nevaccinat, vezi spitalele pline şi cazuri care survin în serie la nevaccinaţi, dacă vezi şi astfel de date care sunt confirmate în toate jurnalele medicale, singura atitudine normală este să te duci repede la vaccinare (evident, dacă nu ai contraindicaţii). Dacă nu, trebuie, DAR TREBUIE, să te duci rapid la psihiatru”

+9 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările