Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Vicepreşedintele Comisiei pentru Învăţământ de la Cameră: Procentul scăzut de cadre didactice dispuse să se vaccineze afectează negativ imaginea acestora în societate

9
19 Jan 2021 16:40:47
Autor: News.ro
Deputatul PNL; Alexandru Muraru
Deputatul PNL; Alexandru Muraru

Deputatul PNL Alexandru Muraru, vicepreşedinte al Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, susţine că numărul mare de profesori care refuză vaccinarea afectează imaginea acestora în societate, el cerând inspectoratelor şcolare şi universităţilor să iniţieze ample campanii de informare în rândul dascălilor.

Deputatul Alexandru Muraru a lansat marţi un apel către inspectoratele şcolare şi conducerea universităţilor pentru demararea unor campanii interne şi pe reţelele de socializare în vederea popularizării beneficiilor vaccinării.
 
El a afirmat că apelul său vine după ce a constatat că la nivel naţional doar 40 la sută dintre profesorii din mediul preuniversitar şi 60 la sută dintre profesorii universitari şi-au anunţat intenţia de a se vaccina.
 
"Procentul scăzut de cadre didactice care sunt dispuse să se vaccineze afectează negativ imaginea acestora în societate, precum şi a sistemului de educaţie ca întreg. În acest moment, din motive de multe ori neîntemeiate, statutul profesorilor nu este apreciat aşa cum ar trebui. Lupta în acest moment se duce în minţile oamenilor, după ce cercetătorii au reuşit să confecţioneze în laboratoare arma pentru a putea învinge virusul”, a declarat vicepreşedintele Comisiei pentru învăţământ, deputatul PNL Alexandru Muraru.
 
Totodată, Alexandru Muraru a precizat că rolul profesorilor este "cu atât mai important, cu cât dascălii reprezintă modele pentru elevi şi părinţi”, el considerând că vaccinul reprezintă singura cale pentru revenirea elevilor în clase.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

legiolegio
19.01.2021, 17:03:32

Ce vorbesti ma !

-1 (3 voturi)
PETRE
19.01.2021, 19:44:55

Vai de capul lor! Si ne miram de ce invatamantul romanesc este la coada cozii in Europa (si nu numai).

+2 (4 voturi)
Matei Basarab
19.01.2021, 22:12:25

Vaccinarea este voluntara . Nu intelegeti sensul cuvantului?

-1 (3 voturi)
PETRE
20.01.2021, 15:21:24

Ma refeream la incapacitatea lor de a intelege ca trebuie sa se vaccineze. Cati isi vor mai duce copii la scoala afland ca "profesorii" nostri se comporta ca babele la iesirea din bserica? Ar trebui sa li se interzica accesul la clasa daca nu se vaccineaza. Da, vaccinarea este voluntara, dar, sunt unele profesii unde grija fata de cei cu care lucrezi te obliga sa-i protejezi. Mai ales cand lucrezi cu copii.

0 (2 voturi)
SABER RIDER
19.01.2021, 20:16:25

"el cerând inspectoratelor şcolare şi universităţilor să iniţieze ample campanii de informare în rândul dascălilor." Nu mai e nevoie ca au avut grija unele inspectorate sa trimita mesaje de presiune catre profesori sa se vaccineze, pe acelea nu le mai vedeti? sau campaniile respective o sa fie campanii de abuz mai ample? Pe langa faptul ca statul roman NU e in stare sa vaccineze nici profesorii care doresc sa se vaccineze intreb si eu Ministerul Educatiei si Comisia respectiva, daca vaccinarea merge pe 3 principii: Gratuită Voluntară Sigură, de ce tot faceti abuzuri sau lasati inspectoratele sa faca abuzuri? Am impresia ca nu cunoasteti definitia cuvantului VOLUNTAR! (de altfel multi romani care habar NU au ceinseamnacuvantul voluntar bat campii facand presiuni cunoscutilor si necunoscutilor sa se vaccineze).

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările